Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išdalyti Dalios Tamulevičiūtės teatrų festivalio prizai

Varėnoje išdalyti Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalio prizai. Geriausiu spektakliu pripažintas Šiaulių dramos teatro pastatymas, režisieriaus Raimundo Banionio „Dibukas“. Žiūrovų prizą atsiėmė režisierius Aidas Giniotis, už spektaklį „Varnas“.
Aidas Giniotis
Aidas Giniotis / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

D.Tamulevičiūtės šeštajame profesionalių teatrų festivalyje žiūrovai išvydo daugiau nei 20 spektaklių.

Pasak vertinimo komisijos pirmininko, išrinkti geriausią spektaklį, režisierių, aktorius, lengva nebuvo. Spektakliai premjeriniai, bet įvairaus meninio lygio, todėl festivalio komisijos pirmininkas siūlo kitąmet griežtinti spektaklių atranką.

Geriausiu festivalio aktoriumi pripažintas Daumantas Ciunis už vaidmenį Vilniaus mažojo teatro spektaklyje„Savižudis“.

Geriausia festivalio aktore paskelbta Simona Bladženiauskaitė už Mildos vaidmenį Kauno kamerinio teatro spektaklyje „Diena ir naktis“.

Žiūrovams labiausiai patiko Keistuolių teatro spektaklis „Varnas“.

 „Tai yra įpareigojimas. Nors asmeniškai norisi priimti natūraliai, išlikti paprastai ir tikėti, kad viską gali daryt paprastai“, – sakė S.Bladženiauskaitė.

Geriausio festivalio režisieriaus nominacija atiteko Vitalijui Mazūrui už Vilniaus „Lėlės“ teatre pastatytą spektaklį vaikams „Spragtukas“. Šį spektaklį kaip geriausią pasirinko ir vaikai.

Šiaulių dramos teatro „Dibukas“, režisuotas Raimundo Banionio, paskelbtas geriausiu festivalio spektakliu.

„Tai buvo tokia meilės istorija, žydų tautos, sakmė-legenda. Mums ji pasirodė įdomi, muzikinė ir šiek tiek mistinė. Ir apie amžinus dalykus. Ar dzūkas, ar žemaitis, ar aukštaitis – vienodai, man atrodo, myli, nepriklausomai nuo  tautybės. Todėl jis sulaukė savo atgarsio“, – pasakojo valstybinio Šiaulių teatro vadovas Antanas Venckus.

Žiūrovams labiausiai patiko Keistuolių teatro spektaklis „Varnas“.

„Manau, kad tas prizas yra už supratimą. Dalios Tamulevičiūtės vardas suteikia tam tikrą simbolinę reikšmę, kuri pakylėja tave virš geografinio suvokimo, prestižinio suvokimo“, – sakė A.Giniotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius