-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jon Morrell kostiumai: iš „e-Carmen“ – į „Trubadūro“ gotiką

Su trenksmu praėjusi Marijaus Adomaičio (Ten Walls) „e-Carmen“ premjera nustebino ne vieną. Dalios Ibelhauptaitės suburta kūrybinė komanda sėkmingai įveikė pirmojo pasirodymo barjerus. Kitas žingsnis jubiliejiniame sezone – spalio 5-9 d. grįžtantis G.Verdi „Trubadūras“.
„E-Carmen“ kostiumai
„E-Carmen“ kostiumai / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 15min kultūra

Kartu su Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, čia pasirodys stipriausi Vilnius City Operos balsai: Sandra Janušaitė, Kristian Benedikt, Sergėjus Poliakovas (Rusija), Jovita Vaškevičiūtė, Laimonas Pautienius, Tadas Girininkas, Viktorija Miškūnaitė ir kt. Taip pat į savo „gimtąjį“ spektaklį grįš ir „e-Carmen“ scenoje matyti išskirtiniai Jono Morrellio kostiumai.

Prestižinio D.Britanijos „Olivier“ apdovanojimo laureato darbai VCO išsiskiria kitokios formos paieškomis. Tikriausiai būtent dėl to, tamsiąja gotika ir rytų kultūra permaišyta „Trubadūro“ estetika, kiek pakoreguota, atrado savo vietą ir elektroniniame pasaulyje. Aistros, meilės, keršto kupinos operos istorijos turi vieną bendrą dėmenį – ryškią moterišką figūrą.

Ir Verdžio Azučena, ir Bizet Karmen yra romų kilmės, – jos su savimi nuolat nešasi paslaptį, o šalia – ir neaprėpiamą, gaivališką aistros užtaisą. Judviejų istorijos skirtingos, tačiau jas abi žymi prievarta, kančia ir mirtis. Ar išburtos kortomis, ar nulemtos likimo, – jų gyvenimo baigtys jaudina žiūrovus jau daugelį metų.

Tad artėjant „Trubadūro“ spektakliams, kviečiame pažvelgti į besitransformuojančius jo kostiumus, bei peržvelgti filmuotą medžiagą su pačiu J.Morrelliu.

VIDEO: "Trubadūras" - kostiumai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius