-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Juozo Miltinio dramos teatro spektaklyje – pražūtinga iliuzijų sankirta su pagrindiniu realybės keliu

Juozo Miltinio dramos teatras gruodžio 3 d. svečiuosis Vilniaus Mažajame teatre kur pristatys premjerinį Alberto Vidžiūno režisuotą spektaklį „Sankirta su pagrindiniu keliu“ pagal Janno Tatte pjesę.
Scena iš spektaklio „Sankirta su pagrindiniu keliu“
Scena iš spektaklio „Sankirta su pagrindiniu keliu“ / Organizatorių nuotr.

Rinktinės literatūros ir kino gurmanams pjesės siužetas gali būti šiek tiek girdėtas, tačiau įvilktas į originalų dramaturginį rūbą. Spektaklis sukurtas pagal šiuolaikinio populiaraus estų dramaturgo Jaan‘o Tatte pjesę „Sankirta su pagrindiniu keliu arba Pasaka apie auksinę žuvelę“. Estų dramaturgo, poeto, aktoriaus, režisieriaus, dainininko Jaan‘o Tatte pjesėms būdingas gyvas dialogas, gera dramos technika. Jis pelnė ne vieną apdovanojimą už dramaturgiją bei dainų tekstus. Visų jo dramos kūrinių išskirtinė savybė – aktyvus bendravimas su žiūrovais. Pjesė „Sankirta, arba Pasaka apie auksinę žuvelę“ nagrinėja materialių vertybių poveikį žmogui, kai pinigais matuojami net jausmai. Pjesės moto skamba kaip iššūkis: „Parašiau tai dėl pinigų“. Didžiausio pripažinimo pjesė sulaukė Vokietijoje, kur buvo pavadinta „Bungee Jumping“. Pagal ją Estijoje pastatytas to paties pavadinimo kino filmas.

Jaunas, bet jau nemažą pastatymų šalies teatruose bagažą turintis Jono Vaitkaus mokinys, režisierius Albertas Vidžiūnas sako, jog  spektaklis sukurtas apie pražūtingą žmonių svajonių sankirtą su pagrindiniu realybės keliu. Jaunos poros paklydimas miške lemtingai sutampa su dailininko vizija. Netikėtas jo pasiūlymas įvelia jaunus žmones į fantasmagoriška sapną, kuriame išnyksta riba tarp svajonės ir realybės, meilės ir išdavystės. Išvada, deja, nėra labai guodžianti: „Jeigu nemokame atpažinti stebuklo, kurį laikome saujoje, vadinasi dar ne stebuklų metas“.

Ar toliau tikėti stebuklais, ar verčiau visiems laikams atsisveikinti su auksinės žuvelės sindromu, paliekama spręsti pačiam žiūrovui.

Vaidina: Vytautas Kupšys, Raimonda Kimbraitė, Donatas Kalkauskas, Petras Kežys.
J.Tatte „Sankirta su pagrindiniu keliu“ režisierius – Albertas Vidžiūnas. Spektaklis bus rodomas Vilniaus mažajame teatre, gruodžio 3d. 18.30 val.

Bilietus galima įsigyti: Vilniaus Mažajame teatre arba http://www.bilietai.lt/lt/event/10651

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius