Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūros šventėje atsivers teatrinio veiksmo gatvė

Jūros šventės projektas – TEATRINIO VEIKSMO GATVĖ, jau 7-ąjį kartą kviečia atrasti žaismingus, spalvingus, nepamirštamus projektus ir netikėtas improvizacijas. Pamėgta, laukiama, įsikursianti Turgaus gatvėje iškilsiančiame amfiteatre, „Teatrinio veiksmo gatvė“ įtrauks šarmingais ir muzikaliais pasirodymais. O kam būti praeiviu, jei gali tapti dalyviu?
Jūros šventėje atsivers Teatrinių veiksmų gatvė.
Jūros šventėje atsivers Teatrinių veiksmų gatvė. / Festivalio rengėjų nuotr.

Šį kartą, ATRADIMŲ akimirkas kurs svečiai iš Prancūzijos – trupė „Demain on Change Tout”, klaipėdiečiai – „Trupė: tam kartui“, pantomimos teatras „A“ ir projekto „Familia“ personažai. Projektą finansuoja Lietuvos Kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija.

Interaktyvus muzikinis gatvės šou „Žmogus paukštis ir jo chimerų orkestras“
Trupė „Demain on Change Tout” (Prancūzija)

Vaidina: François Orange, Pierre Chaumier, Florent Maton, Maxime Gillet, Sarah Letouzey, Gino Dominique Bilheur

Ko-prodiuseriai: Compagnie Assahira

Trukmė 45 min.

Milžiniškos žmogaus paukščio lėlės ir jį lydinčių muzikantų – chimerų orkestro kelionė po miestą virsta vizualiu ir poetišku šou. Du smuikininkai, du rago pūtikai ir kapitonas įgarsina žmogaus paukščio nuotaikas, nes muzika yra tikroji jo gyvybė ir mėgstamiausia kalba. Melancholiško žvilgsnio žmogaus ir stručio hibridas myli bei skanauja viską, ką randa. Jis yra paštininkas, poetas ir klajūnas, nepriklausantis jokiam pasauliui. Jo didelės akys primena tolimas salas, o jo plunksnos slepia tikruosius paukščio kontūrus ir vidaus gyventojus.

Teatrinis-muzikinis ekskursas į praeitį „Vivat, amžinas Pajūri!”

Trupė „Tam kartui“su Marijumi Kučiku, Egle Miškinyte, Nerijumi Gedminu, Reda Striškaite, Tomu Kastravicku.

Turbūt ne vienas iš mūsų, žvelgdamas į nespalvotas ūsuotų ponų ir skybėlėtų damų fotografijas, ar subraižytoje kino kronikos juostoje stebėdamas nerangiai judančius ir nenatūraliose pozose sustingusius žmones, susimąsto, o koks buvo jų tikrasis gyvenimas, kaip jie elgėsi prieš šimtą metų. Juk negalėjo būti viskas taip linksma kaip Buster'io Keaton'o ar Charlie Chaplin'o filmuose, taip teatrališka, kaip populiariose to meto melodramose... O dar tie juokingi, jau nebevartojami ir XXI a. pradžios žmogui neįprasti išsireiškimai, keistos gramatinės konstrukcijos laikraščių skiltyse... Todėl šįsyk siūlome persikelti į ne tokią tolimą praeitį – tarpukario Klaipėdą. Pasimatykime!

Jūros šventės provokacija-miuziklas „Familia“

„Kiekvienas žmogus slepia savyje gyvūną, tam tikrą tipažą. Kartais gyvenimiškos situacijos provokuoja mus elgtis instinktyviai tarsi gyvūnus. Kaip išlikti tokiose situacijose žmogumi. Kas yra žmogiškumo esmė? Universali meno kalba, gyvūnų personifikacijos – puikiai suprantamos vaikui, o situacijas iš gyvenimo, atskleidžiančias žmogiškumą, šeiminius žmonių santykius puikiai atpažins suaugusieji“, – sako projekto sumanytojas ir režisierius, Klaipėdos lėlių teatro kūrėjas Vytautas Kairys.

Anot režisieriaus, muzika ir humoru nuspalvinti fantasmagoriniai „Familios“ etiudai – tarsi kafkiškos metamorfozės iš mūsų kasdienio šeiminio gyvenimo, Klaipėdos miesto aktualijų. Didelis dėmesys projekte bus skiriamas socialinėms problemoms, turtinės nelygybės bei žmonių santykių analizei, nagrinėjami gyvenimo rutinos pavojai, skirtingų kartų santykių paradoksai. „Familia“ pasirodymuose persipins komedija ir tragedija, drama ir melodrama, bliuzo klasika ir šiuolaikinis rokas.

Pantomimos teatro „A“ provokacija „Mimų laivas“
Pantomimos teatras „A“ – ilgametis Jūros šventės draugas, kuris šį kartą pristato naują istoriją. Jei mieste 100 laivų, kodėl tarp jų negali būti ir MIMŲ LAIVO? Kuo jis kitoks? Bangos visiems vienodos – svetingos ir audringos, todėl drąsiai, nebijodami jūros ligos, sėskit į „Mimų laivą“ ir pasiduokit improvizacijoms. Pantomimos teatras „A“ įkurtas 1994 m. Klaipėdos muzikos centre. Studijos vadovas Aleksas Mažonas, propaguoja pantomimos ir judesio raišką, kuria originalius įvairialypius projektus: nuo dramatiškų tragizmo kupinų spektaklių iki parodijų ir ironiškų pramoginio žanro etiudų.

TEATRINIO VEIKSMO GATVĖS PROGRAMA

LIEPOS 27 D., KETVIRTADIENIS
18.00, 21.00 Interaktyvus muzikinis gatvės šou „Žmogus paukštis ir jo chimerų orkestras“ (Prancūzija).Trukmė 45 min. (Danės krantinės, senamiesčio erdvės)

LIEPOS 28 D., PENKTADIENIS
17.00, 19.00 Trupė „Tam kartui“ – teatrinis-muzikinis ekskursas į praeitį „Vivat, amžinas Pajūri!”
19.30, 21.00 Pantomimos teatro „A“ provokacija „Mimų laivas“
16.00, 20.00, 22.00 Interaktyvus muzikinis gatvės šou „Žmogus paukštis ir jo chimerų orkestras“ (Prancūzija). Trukmė 45 min.
Amfiteatras Turgaus g.

LIEPOS 29 D., ŠEŠTADIENIS
12.00, 14.00, 16.00, 18.00 Trupė „Tam kartui“ – teatrinis-muzikinis ekskursas į praeitį „Vivat, amžinas Pajūri!”
13.00, 15.00, 17.00 Pantomimos teatro „A“ provokacija „Mimų laivas“
Amfiteatras Turgaus g.
19.00–21.00 Festivalio „Klaipėda Piano Masters“ dedikacija Jūros šventei: interaktyvios fortepijono varžybos Jūros šventės 2017 prizui laimėti
Amfiteatras Turgaus g.

LIEPOS 30 D., SEKMADIENIS
17.00–19.00
Susitikimai su Klaipėdos lėlių teatro projekto „Familia“ personažais – zuikiais, panda, pingvinais ir maldininku
Turgaus g., Tiltų g., Danės krantinės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius