-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip „Raganiukės“ teatras gelbės Kalėdas

Pasaulinės pandemijos akivaizdoje, teatro pasauliui išgyvenant sunkmetį, kurį dar labiau pablogino antroji koronaviruso banga bei karantinas, „Raganiukės“ teatras kviečia nenusiminti ir kartu imtis iniciatyvos atgaivinti magiškąjį teatro pasaulį. Juk teatras – gyvasis menas, turintis bendrauti su gyvu žiūrovu. Jis gyvuos tol, kol publika tikės teatro galia bei jo užburiančiais stebuklais, rašoma pranešime.
Sekmadienį Vilniuje, „Raganiukės“ teatre, įgyvendindami idėją „vaikai – vaikams“ ir prisidėdami prie „Išsipildymo akcijos“ kalėdiniame spektaklyje vaidino žinomų tėvų - Leonardo Pobedonoscevo, Mariaus Jampolskio, Jokūbo Bareikio Žygio Stakėno ir dainininkės Agnieškos vaikai.
Raganiukės teatras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mūsų teatre šiais metais apsigyveno laplandiškojo Senelio dešinioji ranka – „Raganiukės“ teatro Kalėdų Senelis, kuris pasiryžo šiais metais nustebinti kiekvieną Kalėdų laukiantį teatro draugą ir išgelbėti jas.

Nuo šiol nebereikės keliauti tūkstančius kilometrų tam, kad galėtumėte pamatyti Kalėdų Senelį ir jo dirbtuves Laplandijoje. „Raganiukės“ teatras atveria duris į pasakišką, dar nematytą Kalėdų Senelio muziejų Vilniuje, kuriame galėsite aplankyti ne tik Kalėdų Senelį ir jo Nykštukus, bet ir pamatyti kalėdines žaislų dirbtuves. Muziejuje smalsuoliai galės susipažinti su darbščiaisiais Nykštukais ir jiems perduoti savo laišką Kalėdų Seneliui. Na, o jei laiško dar neparašėte, tai bus puiki galimybė jį parašyti kartu su Nykštukų pagalba. Kokių dar stebuklų ir išdaigų yra paruošęs „Raganiukės“ teatro Kalėdų Senelis, pamatysite užsukę į kalėdinį teatro muziejų.

Nenusiminkite, jeigu Kalėdų laikotarpiu negalėsite atvykti į gyvus pasimatymus su Kalėdų Seneliu. Siaučiant virusui ir saugodami mūsų mažųjų bei jų tėvelių sveikatą, galime perkelti kalėdinę teatro dvasią į Jūsų namus. „Raganiukės“ teatro Kalėdų Senelis itin šiuolaikiškas ir gebantis prisitaikyti prie naujųjų technologijų, taigi mažieji teatro draugai galės ne tik sulaukti skambučio iš jo paties ar padėjėjo Nykštuko, bet ir susimatyti vaizdo skambučiu.

Pokalbio metu mažylis galės atskleisti tikrajam „Raganiukės“ teatro Kalėdų Seneliui visas savo svajones, paslaptis ir didžiausius troškimus, o tėveliai – suteikti savo vaikams neišpildomą, jaudulį žadinantį Kalėdų stebuklą. Viena akimi, lyg pro rakto skylutę vaikas galės žvilgtelėti į Kalėdų Senelio namus, susipažinti su jo linksmaisiais nykštukais ir sužinoti, ar šiais metais jis yra gerų vaikų sąraše.

Be to, ar yra vaikas, nesvajojantis apie laišką, tikrą, tik jam vienam skirtą, nuo Kalėdų Senelio? „Raganiukės“ teatro Kalėdų Senelis tuo pasirūpins taip pat ir laiškas Jūsų mažylį pasieks prieš pat Kalėdas. Na, o tam, kad sukurtumėte mažiesiems dar didesnį Kalėdų teatro stebuklą, galite pasikviesti „Raganiukės“ teatro Kalėdų Senelį į namus, kuris ne tik pasveikins, įteiks dovanėles, bet dovanos nepamirštamus įspūdžius tiek mažiems, tiek dideliems.

Kartais į pagalbą Kalėdų Seneliui atskuba ir jo padėjėjai Nykštukai, kurie šiais metais taip pat tapo išmanūs. Jie muzikinį spektaklį vaikams „Kalėdų Senis ir Besmegenis“ perkėlė į „YouTube“ platformą tam, kad kiekvienas teatro draugas prieš Kalėdas suspėtų kartu su Nykštuku atrasti Kalėdų stebuklą ir pasiruošti joms kūrybinėse Nykštuko dirbtuvėse. Tokiu būdu teatras per gyvąjį meną tampa tarsi edukacija, neprarandant tikrojo jo stebuklo.

Na, o jeigu karantininė situacija pagerės, susitiksime visi „Raganiukės“ teatre. Visą gruodžio bei sausio mėnesį vyks kalėdiniai spektakliai, kur per kiekvieną pasirodys Kalėdų Senelis ir dalins dovanas mažiesiems teatro draugams.

Daugiau susipažinti su Kalėdų „Raganiukės“ teatro repertuaru bei siūlomomis paslaugomis galite – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius