Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdoms – Sankt Peterburgo spektakliai Vilniuje

Gruodžio 25, 26 dienomis Vilniuje vykstančio menų festivalio „Kalėdiniai vakarai“ metu Lietuvos rusų dramos teatre prisistatys Sankt Peterburgo teatro „Na Vasiljevskom“ aktoriai ir lėlių teatras „Kruglyj god“.
Spektaklis „Meilė trise“
Spektaklis „Meilė trise“ / Organizatorių nuotr.

Režisieriaus Vladimiro Glazkovo spektaklis „Meilė trise“ (pagal M.Berkje-Marinje ir A.Kurbskio vodevilius) įtikins žiūrovus, jog teatro aktoriai yra įvaldę ne tik dramatišką, bet ir humoru trykštantį komedijos žanrą. Amžinas anekdotas apie meilės trikampį pastatyme parodomas dvejopai: rusiškuoju ir prancūziškuoju stiliumi.

Šis spektaklis skirtas tiems, kas nori pamiršti buitinius rūpesčius ir iš visos širdies pasijuokti: lengvas žanras, spalvinga scenografija, kibirkščiuojanti aktorių improvizacija. Šis pastatymas daug metų sėkmingai rodomas Peterburge, o šį sezoną buvo atkurtas visuomeninio fondo „Teatralnyj ostrov“ pagalba. Spektaklyje vaidina aktoriai Julija Kostomarova, Igor Bessčastnov, Oleg Černov, scenografiją sukūrė Jelena Dmitrakova. Lietuvos rusų dramos teatro Didžiojoje salėje spektaklis „Meilė trise“ bus rodomas tris kartus: gruodžio 25 d. 19 val., gruodžio 26 d. 15 ir 19 val.

„Naktis prieš Kalėdas“ – muzikinis lėlių vaidinimas, kurį Lietuvos žiūrovams parodys teatras „Kruglyj god“ – puikiai tinka visai šeimai. Režisierė Svetlana Ozerskaja ir dailininkė Asia Zubova N.Gogolio žinomo kūrinio motyvais sukūrė spalvingą reginį liaudies teatro stiliuje. Istoriją apie carienės batelius, stebuklingus skrydžius, kerus ir virsmus ir, žinoma, apie meilę Lietuvos rusų dramos teatro mažojoje salėje gruodžio 25 ir 26 dienomis 15 val. papasakos du lėlininkai juokdariai. Folklorinio teatro stiliaus vaidinimas su liaudies dainomis ir kalėdojimu puikiai tinka šventinei peržiūrai su šeima.

Improvizacijos atmosfera, džiaugsmingos spalvos ir lengvas žanras – tai, kas būdinga abiems spektakliams. Tai tinkama teatrinė Kalėdų dovana visiems, kas nori pailsėti nuo rūpesčių ir smagiai praleisti šventines dienas.

Festivalio „Kalėdiniai vakarai“ globėja – Rusijos Federacijos ambasada Lietuvos Respublikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius