Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune išdalinti Baltijos šalių dramaturgijos festivalio prizai

Sekmadienio vakarą Nacionaliniame Kauno dramos teatre skambėjo šventės fanfaros – teatro generalinis direktorius E. Stancikas, LR Kultūros viceministras D. Mažintas ir Kauno miesto savivaldybės meras A. Kupčinskas įteikė vertinimo komisijos bei padėkos prizus keturias dienas trukusio „Baltijos šalių teatrų festivalio Kaunas 2013“ dalyviams ir organizatoriams.
Baltijos šalių dramaturgijos festivalio uždarymas
Baltijos šalių dramaturgijos festivalio uždarymas / Nacionalinio Kauno dramos teatro nuotr.

Festivalio prizai netradiciniai – geltoni šviečiantys taksi plafonai, o nominacijos – derančios prie paties prizo: „Mr. and Ms. Best Stage Driver“ (geriausias aktorius ir aktorė), „Best Roadbook“ (geriausia dramaturgija) ir pan. Iš viso – šešios nominacijos.

Dramaturgijos ir teatrų šventės laureatus rinko garbinga tarptautinė komisija: Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto docentas Edgaras Klivis (komisijos pirmininkas), Estijos Muzikos ir teatro akademijos Dramos fakulteto dekanas Peeter Raudsepp, Gardino lėlių teatro vyriausias režisierius Olegas Žiugžda (Baltarusija), teatro kritikė Oksana Kušliajeva (Sankt Peterburgas, Rusija) bei Latvijos Meno akademijos profesorė, teatro kritikė Valda Cakare,

Daugiausia nuotaikingų „Grand Prix“ atiteko Estijos trupėms. „Mr. and Ms. Best Stage Drivers“ – geriausiais aktoriais išrinkti Robert Annus (spektaklis „Career“, Vanemune teatras, Estija) bei Evelin Voigemast (spektaklis „Nutrūkusi grandis“, Talino miesto teatras). Prizas už geriausią scenografiją – „Best View“ – skirtas taip pat estei Marion Undusk už spektaklio „Nutrūkusi grandis“ scenografiją, o dramaturgu – „Best Roadbook“ – paskelbtas jaunas dramaturgas iš Estijos  Paavo Piik, dramos „Nutrūkusi grandis“ autorius. Taip pat specialusis vertinimo komisijos prizas – „HIGHway“ – iškeliavo į Vanemune teatrą (Estija) spektaklio „Career“ trupei už geriausią Teatro eksperimentą.

Scenoje skambėjo ir festivalio šeimininko – Nacionalinio Kauno dramos teatro – vardas, nes aukščiausią vietą už geriausią muziką – „Best Track“ – vertinimo komisija skyrė kompozitoriui Linui Rimšai (spektaklis „Balta drobulė“).

Paskelbęs nugalėtojus, NKDT generalinis direktorius E. Stancikas pajuokavo, kad kitąmet festivalį organizuoja Latvija, o prizus susirinko Estija. Tuo pačiu E. Stancikas pasidžiaugė, kad komisija dirbo atsakingai ir sąžiningai bei pridūrė, kad ateityje šį festivalį turėtų papildyti ir kitos prie Baltijos jūros gyvuojančios šalys.

2014 m. dešimtasis Baltijos šalių dramaturgijos festivalis keliaus į Latvijos sostinę Rygą. Būsimieji organizatoriai žadėjo surengti ne ką mažiau įspūdingą ir puikiai organizuotą festivalį. Kalbėdamas apie festivalių rengėjų svetingumą ir pasiruošimą, Estijos parlamento narys Jaak Allik tarė: „Lankydamiesi Nacionalinio Kauno dramos teatro erdvėse, įsitikinome, kad šis teatras – vienas moderniausių Pabaltijo šalyse, o jo techninės galimybės ir aptarnaujančio personalo profesionalumas nekelia abejonių.“

Tardamas sveikinimo žodį, Kultūros viceministras D. Mažintas pasiūlė pasekti „Metropolitan Opera“ pavyzdžiu ir kitąmet surengti tiesiogines festivalio transliacijas iš Rygos į kitų festivalio dalyvių teatrų kamerines sales.

„Tokiu būdu mes išlaikytume nenutrūkstantį ryšį ir festivalio tęstinumą“, – kalbėjo viceministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius