-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno dramos teatro spektakliui „Lė-kiau-lė-kiau“ sukurtas muzikinis klipas

Balandžio 12, 13 ir 29 dieną Nacionalinio Kauno dramos teatro publiką pasitinka naujas spektaklis „Lė-kiau-lė-kiau“ pagal Daivos Čepauskaitės pjesę. Premjeros dieną kūrėjai pristato ne tik scenos kūrinį, bet ir specialų muzikinį vaizdo klipą.
Spektaklio repeticija
Spektaklio repeticija / Donato Stankevičiaus nuotr.

Spektaklio „Lė-kiau–lė–kiau“ muzikinį apipavidalinimą sukūrė muzikantas Arūnas W Blažys, gerai žinomas kaip grupės „Jama & W“ vienas įkūrėjų ir gitaristas. Įvairaus stiliaus muziką atliekančiam Arūnui W Blažiui teatras nėra svetimas – vaikinas dirba Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro artistu. Taip pat kartu su visa grupe dalyvavo šiemetiniame teatro apdovanojimų renginyje „Auksiniai scenos kryžiai 2017“. Sukurti muziką spektakliui jį pakvietė režisierė Eglė Kižaitė. „Man patinka lietuviškas repas, o ypač „Jama & W“ intelektualūs tekstai ir grupės atliekama muzika, jų gyva improvizacija, instrumentuotė. Su Roku Jama ir Arūnu W jau buvome aptarę kelis teatro projektus anksčiau, o dabar dirbome su Arūnu. Jis puikia jaučia partnerį, stilių. Tai labai reikalinga teatre“, –sako Eglė Kižaitė.

Donato Stankevičiaus nuotr./Muzikos autorius Arūnas W Blažys
Donato Stankevičiaus nuotr./Muzikos autorius Arūnas W Blažys

Paklaustas, ar spektaklio garso takelyje atliepė paauglių muzikinį skonį, Arūnas neslepia: „Be abejonės, atkreipiau dėmesį ir į paauglių klausomą muziką. Manau, kad taip muzika jiems padės geriau suvokti situacijas, pridės jaukumo. Stilius įvairus – psichodelika, šokių muzika, pop, įvairūs buities garsai.“

Intelektualaus repo tekstais garsėjančios grupės nariui Arūnui W kūrybiniame procese nepavyko pabėgti ir nuo šio žanro – vienas iš herojų Marius (aktorius Pijus Narijauskas) spektaklyje repuoja pagal „Vaikų linijos“ forumo dalyvio tekstą. Šis kūrinys inspiravo vaizdo menininką Ridą Beržauską, kurio galvoje gimė dainos pavadinimu „Išeinu“ vaizdo klipo idėja. „Spektaklis yra skirtas jaunimui. Repas yra jaunimo klausoma muzika, o „Išeinu“ tekstas atkeliavo forumo, kuriame vienas jaunuolis eilėmis išreiškė savo jausmus. Taigi, pamanėme, kad vaizdo klipas geriausiai atspindi šio spektaklio emocijas ir mintis. Klipą pavyko nufilmuoti per vieną vakarą. Smagiai pasivaikščiojome po požemines perėjas ir kitas vietas itin dažnai matomas repo muzikos vaizdo klipuose“, – kūrybos paslaptis atskleidžia R. Beržauskas.

VIDEO: # IŠEINU

Spektaklio „Lė-kiau-lė-kiau“ pagrindiniai veikėjai yra paaugliai ir atskleidžiamos jiems aktualios ir netgi skaudžios temos, tokios kaip maištas, patyčios, meilė, keblūs santykiai su bendraamžiais ir tėvais, socialinės medijos ir, žinoma, savęs paieškos.

Dainos „Išeinu“ teksto autorius – „Vaikų linijos“ forumo narys, pasivadinęs slapyvardžiu visiem_niekas. Muzikos autoriai Arūnas W Blažys ir Pijus Narijauskas. Vokalas – Pijus Narijauskas. Video menininkas ir vaizdo klipo režisierius Ridas Beržauskas (VideoRidas), įrašo garso režisierius Arnoldas Akelaitis. Kūrinys įrašytas Nacionalinio Kauno dramos teatro garso įrašų studijoje.

Spektaklio „Lė-kiau-lė-kiau“ premjera – Nacionaliniame Kauno dramos teatre – balandžio 12, 13 ir 29 d. Rūtos salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius