Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno kamerinio teatro spektaklis „Diena ir naktis“ – Vilniaus geto likvidavimo metinių sukakčiai paminėti

Rugsėjo pabaigoje Lietuva minės Vilniaus geto likvidavimo 70-ąsias metines. Plačia renginių programa siekiama pagerbti Holokausto aukų Lietuvoje atminimą. Ta proga Kauno kamerinis teatras rugsėjo 22 d. Vilniuje rodys spektaklį D.Čepauskaitės „Diena ir naktis“, sukurtą remiantis Antrojo pasaulinio karo įvykiais Lietuvoje.
Spektaklio akimirka.
Spektaklio akimirka. / Kauno kamerinio teatro nuotr.

 Dviejų dalių drama pasakoja sukrečiančią žydės ir lietuvio meilės istoriją, kurioje atsiveria sudėtingi dviejų skirtingų tautų santykiai bei jų bendros istorijos žaizdos.

Spektaklio kūrėjai mėgina pažvelgti į istorinius įvykius šiandienos žmogaus akimis. Jie drąsiai, atvirai ir aštriai kalba ne tik apie praeities skaudulius, bet ir apie tai, kas prabėgus septyneriems dešimtmečiams, vis dar kelia emocijų audras visuomenėje. 

Kodėl vis dar bijome pažvelgti tiesai į akis, pripažinti faktus, įvardinti kaltuosius? Kodėl žydų tautos tragediją suvokiame kaip svetimą? Kodėl vieną mirtį bandome pridengti kita mirtimi, sava, artimesne, svarbesne, užuot pažvelgę į ją kaip į bendrą netektį? Kauno kamerinio teatro spektaklis nepateikia atsakymų į sudėtingas istorines dilemas. Jis siūlo mąstyti, jausti ir nelikti abejingiems.

Spektaklio pjesė sukurta remiantis 1941-1945 metų archyviniais dokumentais bei autentiškais liudininkų prisiminimais. Už šį kūrinį dramaturgę Daivą Čepauskaitę Sugiharos fondas „Diplomatai už gyvybę“ paskelbė 2011 metų Tolerancijos žmogumi. Spektaklio režisierius Stanislovas Rubinovas – vienas iš nedaugelio išgyvenusių Holokaustą Lietuvoje.

Spektaklis bus rodomas rugsėjo 22 d. 16 val. Lietuvos nacionalinio dramos teatro mažojoje salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius