-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno muzikiniame teatre įsigali revoliucingojo „Karaliaus antrininko“ monarchija

2020-ųjų ruduo daugeliui asocijuojasi su draudimais, apribojimais ir viltingais valdžios rinkimais. Pastarosiomis savaitėmis Lietuva parodė, jog yra ištroškusi perversmų bei naujų vėjų kasdienybėje. Intriguojančios valdžios peripetijos iliustruojamos ir žaismingai pompastiškoje Kauno valstybinio muzikinio teatro premjeroje.
Spektaklio akirkos
Spektaklio akimirkos / Teatro archyvo nuotr.

Tadeusz Dobrzanski operetėje „Karaliaus antrininkas“, kuri teatro scenoje pasirodys nuo spalio 29 d. Operetės libreto autoriai – žymūs Lenkijos kultūros veikėjai Tadeusz Fangrat ir Józef Słotwiński. Skelbiama teatro pranešime spaudai.

Operetės režisierius Kęstutis S. Jakštas apie artėjančią premjerą sako, jog: ,,Karaliaus antrininko“ misija – kortos atvertimas gerąja puse. Tas netikras karalius kalėjimus kultūrai paskirs, teismo sales jaunoms poroms atiduos ir taip tikrąsias vertybes primins. O žiūrovai bus kviečiami nebesilankstyti pieš fiktyvius, neveiksnius monarchus. Solistų balsais pradėsime kalbėti viena kalba – dantis už dantį. Aukštinsime tuos, kurie nusipelnę ne tuščiažodžiavimu, bet talentu ir darbais. Operetėje dominuoja teigiamų ir neigiamų personažų suktas vaizdavimas, kurio tikslas parodyti, jog be baltos nebūtų ir juodos. Intriga skleidžiasi per iliuzijos ir fikcijos prizmę. Tai tarsi realybės detektyvas, kuriame ieškoma nuogo karaliaus.“

Teatro archyvo nuotr./Kęstutis S.Jakštas
Teatro archyvo nuotr./Kęstutis S.Jakštas

Galvosūkį primenančiai siužeto linijai asistuoja įspūdinga scenografija (autorius Vaidotas Jakutis) bei pretenzingai puošnūs ir šaržuoti kostiumai (autorė Julija Skuratova). Šį kartą teatro scena pavirs į kreivų veidrodžių karalystę, besilaikančią ant monumentalių kolonų. Taip pat žiūrovus hipnotizuos ir juodai balta šachmatų lentos koloristika, o solistai primins iš kortų kaladės nužengusius personažus. Duali mįslingo žaidimo tematika žiūrovus lydės viso spektaklio metu. Muzikinei daliai vadovaus dirigentai Jonas Janulevičius ir Virgilijus Visockis, skambės paryžietiškos dainelės, Vienos valsas ir ugningos lotynų Amerikos melodijos. Įvairialypė muzika sukurs nuotaikingos pramogos įspūdį, pakvies pasinerti į jausmingą detektyvą, kuriame ieškomas ne tik „nuogas karalius“, bet ir tikroji meilė. Dirigentams talkina chormeisterė Rasa Vaitkevičiūtė, o manieringus choreografinius numerius pastatė choreografas Aleksandras Jankauskas. Verta paminėti, jog operetėje arogantiškos operos primadonos Karmenčilos vaidmenį ir atliks teatro operos primadonos Gitana Pečkytė ir Raminta Vaicekauskaitė.

Teatro archyvo nuotr./Spektaklio akimirkos
Teatro archyvo nuotr./Spektaklio akimirkos

,,Karaliaus antrininke“ įvairių personažų vaidmenis įkūnija beveik visas teatro meninis kolektyvas, be būrio solistų (Andrius Apšega, Raimondas Baranauskas, Ieva Goleckytė, Kristina Siurbytė, Gediminas Maciulevičius, Giedrius Prunskus, Ingrida Kažemėkaitė, Jonas Lamauskas, Živilė Lamauskienė, Žanas Voronovas ir kitų) emocijų viesului sukti pasitelktos ir choro bei baleto artistų trupės.

Taigi šio spektaklio metu žiūrovai galės paklaidžioti paslaptingame karaliaus dvare, per rakto skylutę pažvelgti į prašmatnios monarchijos užkulisius, pasimėgauti meistriškai sukonstruotais fiktyvių valdžios atstovų šaržais, susipažinti su netikėtų įsimylėjėlių bei charakteringų linksmuolių poromis.

Pasidabinkite savo apsauginėmis kaukėmis ir prisijunkite prie ,,Karaliaus antrininko“ mistifikuotos muzikinės kelionės. „Kartu balsuosime“ – ar vis tik vertas vadintis tikruoju lyderiu tas, kuriam taip titulas lėmė?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius