-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Keistuolių teatras“ pristatė naująjį sezoną: koncertais žadins miegamuosius rajonus

„Keistuolių teatras“ muzikiniu vaidinimu pristatė naująjį sezoną ir supažindino su būsimomis premjeromis. Jau 29-ąjį sezoną pradedantis teatras žada naujovių: šešis spektaklius, kuriuos padėjo kurti jaunosios kartos režisieria,i ir net koncertinę programą.
„Keistuolių teatro“ naujo sezono pristatymas
„Keistuolių teatro“ naujo sezono pristatymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Keistuolių teatro“ meno vadovas Aidas Giniotis akcentavo tai, kad naujasis sezonas žymi beveik tris dešimtmečius trukusio etapo pabaigą, kuri atneša didelių pokyčių: „Koreguosime repertuarą – pirmuosias naujoves pamatysite jau šiemet. Keistuoliškų vaidinimų, kurie yra mūsų veidas, neatsisakysime, tačiau repertuare atsiras ir kitokių spektaklių“.

Keistuoliškų vaidinimų, kurie yra mūsų veidas, neatsisakysime, tačiau repertuare atsiras ir kitokių spektaklių.

Be režisieriaus Aido Giniočio, spektaklius šiemet ruoš ir pirmą kartą „Keistuolių teatre“ dirbantys jaunieji kūrėjai: Gildas Aleksa, Eglė Kižaitė ir Lietuvos rusų dramos teatro lankytojams gerai pažįstama režisierė Olga Lapina.

Dar viena naujojo „Keistuolių teatro“ sezono naujovė – koncertų ciklas pavadinimu „Miegamieji nemiega“. A.Giniočio teigimu, idėja rengti muzikinius pasirodymus kilo pastebėjus, kad toliau nuo centro įsikūrusiuose mikrorajonuose trūksta gyvai atliekamos muzikos: „Vilniaus miesto miegamuosiuose rajonuose nėra nei vieno tikro kultūrinio židinio muzikai. Todėl sezono metu rinksime kokybiškiausią muziką, bendradarbiausime su atlikėjais, ir koncertus kviesime atlikti čia, „Keistuolių teatre“. Teatro erdvę planuojame šiek tiek pertvarkyti ir pritaikyti muzikos atlikimo poreikiams“.

Keistuolių teatro scenoje jau yra gimusi muzikinė grupė „Erelis“, tačiau šiemet – paskutiniai jos gyvavimo metai. Grupės nariai R.Aleksaitis, D.Auželis, A.Giniotis, A.Kaniava, D.Miniotas, buriasi į naują, šešėlinio humoro klubą „Šv.Kormoranai“, kuris startuos su programa „Paskalos ir padavimai“. Situaciją pusiau juokais, pusiau rimtai grupės nariai komentavo taip: „Grupė „Erelis“ iširo, nes pasaulio geopolitiniai vėjai nesugryžtamai sutepė nesutepamą Erelio garbę. Dvigalviai, balti ir kitų spalvų heraldiniai ereliai, deja, tapo dvasinio nuopolio ir moralinės krizės simboliais.“

Tuo tarpu „Keistuolių teatro“ spektaklių premjeros startuoja jau visai netrukus, spalį. Pirmoji naujiena, kurią galės išvysti žiūrovai – socialiniu humoru pasižyminti komedija „Heraklis“. Vėliau pasirodys režisierės E.Kižaitės vaikams skirta „Eglė Žalčių karalienė“ ir „Spiečius“, atskleisiantis jausmingą istoriją apie pasirinkimų svarbą. Olga Lapina pristatys moksleiviams skirtą spektaklį „Ilgoji pertrauka“, kuriame nagrinėjamas mokyklą pradėjusio lankyti vaiko vidinis pasaulis. Pats teatro meno vadovas A.Giniotis taip pat ruošia premjerą – muzikinį performansą „Edis Agregatas, arba Nemirštančio optimisto gyvenimas ir mirtis“.

Šį sezoną „Keistuolių teatras“ iš viso rodys net vienuolika vaikams ir dvylika suaugusiems skirtų spektaklių. Žiūrovai galės išvysti jau savotiška klasika tapusius spektaklius: „Geltonų plytų kelias“, „Mano senelis buvo vyšnia“, „Varnas“, „Mykolas žvejas“ ir kitus.

Teatro kūrybinė grupė teigia nebijanti laužyti klasikinių muzikos, literatūros, ir teatro žanrų rėmų. Aktoriai patys kuria dainas, rašo originalius scenarijus su subtilaus humoro ir autoironijos gaidele. Vengdamas visko, kas nuobodu ir banalu, „Keistuolių teatras“ stengiasi nutiesti žiūrovui spalvingą kelią iš vaikystės į keistą suaugusiųjų pasaulį, remdamasis posakiu: „Tik svarbu labai norėti, pasistengt ir tikėt“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius