Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kito kampo“ spektaklis „Nuostabūs dalykai“ pelnė premiją Sankt Peterburgo festivalyje

Kovo 2 d. vienintelis profesionalus improvizacijos teatras Lietuvoje „Kitas kampas“ Sankt Peterburge sukūrė spektaklį „Nuostabūs dalykai“ pagal Duncano Macmillano pjesę. Monospektaklių festivalyje „Monoklis“ buvo parodyti įvairūs monospektakliai iš Bulgarijos, Slovakijos, Baltarusijos, Armėnijos, Rusijos ir Moldovos, tačiau daugumos komisijos narių balsai atiduoti genialiam aktoriui Martynui Nedzinskui, skiriant jam antrąją premiją.
„Kito kampo“ spektaklis „Nuostabūs dalykai“
„Kito kampo“ spektaklis „Nuostabūs dalykai“ / „Kito kampo“ nuotr.

Žiniasklaidai išplatintame pranešime rašoma, kad spektaklio režisierius Kirilas Glušajevas džiaugėsi apdovanojimu, teigdamas, jog reikli bei patyrusi Sankt Peterburgo publika spektaklį stebėjo itin jautriai ir dėmesingai, o tai yra didžiausias įvertinimas.

Po spektaklio Rusijos žiniasklaidoje buvo rašoma, jog spektaklio siužetas, nukeliantis į Klaipėdą, nepaliko abejingų didžiąja dalimi dėl to, kad aktorius žiūrovus įtraukė į istorijos kūrimą. Istorijos, kuri paliečia kiekvieną.

„Kito kampo“ nuotr./„Kito kampo“ spektaklis „Nuostabūs dalykai“
„Kito kampo“ nuotr./„Kito kampo“ spektaklis „Nuostabūs dalykai“

Spektaklyje siūlomas paprastas bet kokios sunkios gyvenimo situacijos sprendimas – sąrašas nuostabių dalykų, kurie tampa svarbiausiais vaiko ar suaugusio žmogaus gyvenime. Sąrašas neleidžia sustoti ir pasiduoti.

Pirmas – šeima, antras – draugai, trečias – pinigai. Suaugęs žmogus gana greitai sukuria savo svarbiausių dalykų sąrašą. Jeigu tu esi vaikas ir tavo tėtis pasako, kad mama yra ligoninėje, tu išsigąsti ir kovoji su ta baime. Dėl savęs, dėl artimųjų. Baimė užgniaužia džiaugsmą, priverčia verkti iki ašarų. Tuomet paprasti dalykai tampa svarbiausiais. Ledai ant pagaliuko, senų knygų kvapas, šokis aplink kuprinių krūvą mokyklos diskotekoje. Dėka jų tu randi jėgų išlikti stipriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius