-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdą aplankys „Hamletas“

Antradienį 18val. po ilgos pertraukos Klaipėdos Žvejų rūmuose bus rodomas E.Nekrošiaus režisuotas spektaklis „Hamletas“.
Klaipėdą aplankys „Hamletas“.
Klaipėdą aplankys „Hamletas“. / Organizatorių nuotr.

Gyvąja teatro legenda virtęs spektaklis per trylika metų apkeliavo visą pasaulį ir buvo suvaidintas bemaž 200 kartų. E.Nekrošiaus sukurtos unikalios sceninės kalbos, įspūdingos spektaklio atmosferos, teatrinių priemonių emocinės jėgos, puikių aktorių darbų dėka „Hamletas“ ir šiandien ryškiai išsiskiria bei jaudina žiūrovus.

„Aš jį lyginu su šveicariško laikrodžio mechanizmu – įdėta daug darbo ir meilės, o tokie dalykai veikia ilgai“, – apie spektaklį „Hamletas“ sako pagrindinio vaidmens atlikėjas dainininkas A. Mamontovas. Spektaklyje „Hamletas“ vaidina ir daug garsių Lietuvos aktorių: Vytautas Rumšas vyr., Dalia Zykuvienė – Storyk, Ramūnas Rudokas, Viktorija Kuodytė ir kt.

„Nekrošiaus spektaklio pasaulis – didžiulis, gyvas, nenuspėjamas – alsuoja ir mąsto, kaip Soliaris. Stebėti šios gyvos materijos pulsaciją neišmatuojamai įdomiau, negu mėginti išskaityti kažkokias prasmes. Būtent tuo E. Nekrošius radikaliai skiriasi nuo kitų režisierių, kūrusių savo poetinio teatro versijas. Visa, kuo teatro festivalius stebina Wilson‘as ir Marthaler‘is, atrodo moksleiviškomis pratybomis šalia šito „Hamleto“, sakė teatro kritikė Viktorija Nikiforova.

Anot rusų teatro kritikės ir lietuvių teatro žinovės Marinos Zajonc, „tokie spektakliai kaip Hamletas sukelia perversmą sąmonėje. Jie apverčia aukštyn kojom viską, ką žinojai anksčiau. (…) Žiūrint spektaklį, pribloškia ne tie dalykai, kuriuos žinojai anksčiau, ne tai, kad režisierius toks ypatingas, bet tai, kad daugybę metų net neįsivaizdavai, kokią pjesę Shakespeare’as parašė iš tikrųjų.“

Pasak organizatorių, bilietai į šį spektaklį tirpsta greičiau nei sniegas. Tad visi, kas norėtų išvysti „Hamletą“, turėtų paskubėti įsigyti bilietus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius