-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos dramos teatre – iš Čechovo „Trijų seserų“ gimstantis „Fragmentas“

Klaipėdos dramos teatras gyvena laukimo nuotaikomis – kviestinis režisierius Dmitry Krymov stato „Fragmentą“, įkvėptą Antono Čechovo „Trijų seserų“. Uostamiesčio teatro komanda teigia, kad tokio spektaklio dar neturėjo.
Spektaklio „Fragmentas“ scena
Spektaklio „Fragmentas“ scena / Domo Rimeikos nuotr.

„Tai apie mūsų gyvenimą, apie baisią aplinką, kuri mus supa, apie bandymus išgyventi.... apie vienybę, kuri atsiranda ekstremaliomis sąlygomis. Apie tą gaisrą, kuris yra aplink mus“, – teigė spektaklio režisierius D.Krymov per spaudos konferenciją.

Spektaklis – iš vieno Čechovo epizodo

„Fregmentas“ yra įkvėptas A.Čechovo „Trijų seserų“. Tačiau žiūrovų laukia kiek kitoks sprendimas, nei matytų spektaklį pagal šį kūrinį. Klaipėdoje kuriamo spektaklio ištakos siekia A. Čechovo pjesės „Trys seserys“ trečiojo veiksmo pradžią – naktinį gaisrą.

Anot D.Krymovo, ir iš „Anos Kareninos“ nedidelio fragmento būtų galima sukurti spektaklį: pavyzdžiui, scena, kai sūnus miega, nesulaukęs grįžtančios motinos.

Domo Rimeikos nuotr./Scena iš Klaipėdos dramos teatro spektaklio „Fragmentas“
Domo Rimeikos nuotr./Scena iš Klaipėdos dramos teatro spektaklio „Fragmentas“

„Fragmentų“ žiūrovai įspėjami dėl dūmų ir pirotechnikos scenoje: vaizduojamas degantis miestas.

Ir nors scenoje veiksmas – tiesiog sproginėjantis, patys aktoriai teigia, kad darbas su D.Krymovu dvelkė ramybe.

Kaip per spaudos konferenciją sakė aktorė Regina Šaltenytė, spektaklis – netradicinis, o aktorei Samantai Pinaitytei tiesiog tenka bėgti maratoną.

„Visas darbo procesas vyko ramiai, dvelkė tikra ramybe, o tai visai priešingai, nei žiūrovai matys scenoje“, – teigė R.Šaltenytė.

„Kas yra kas – pamatome krizinėse situacijose. Tada ir supranti, kas yra žmogus ir kas iš tikrųjų vadovaujasi vertybėmis. Lūžio situacijose tai itin pasimato“, – teigė spektaklyje vaidinantis aktorius Darius Meškauskas.

„Visa rusų kultūra verčiama į vieną maišą“

D.Krymov jau kurį laiką gyvena Niujorke. Jis ne kartą yra viešai išreiškęs savo poziciją Rusijos sukelto karto atžvilgiu.

Pamatyti eksperimentinio teatro meistro spektaklio Klaipėdoje atvyks ir svečiai iš Latvijos, Čekijos.

D.Krymov prisiminė, kad į Klaipėdą atvyko turėdamas spektaklio „sėklytę“ – idėją, ką norėtų čia pastatyti ir džiaugėsi radęs puikią trupę su kuria nebuvo sunku dirbti.

Domo Rimeikos nuotr./Dmitry Krymov
Domo Rimeikos nuotr./Dmitry Krymov

Jis džiaugėsi sutikęs scenografę Iriną Komissarovą su kuria rado ryšį ir kartu pavyko sukurti įspūdingą scenografiją.

Per spaudos konferenciją Teatro vadovai sulaukė klausimų apie statomą spektaklį, pagal A.Čechovą. Tačiau kaip teigė Gintaras Grajauskas, teatro meno vadovas, negerai, kai visa rusų kultūra suverčiama į vieną maišą. „Protingi žmonės neturėtų turėti jokių priekaištų“, - teigė jis žurnalistams.

Tuo metu pats režisierius pabrėžė, kad „sunaikinti reikia ne kultūrą, o nekultūrą, kuri ir gimdo blogį. Tuo metu kultūrą išgelbės pasaulį“.

Domo Rimeikos nuotr./Samanta Pinaitytė
Domo Rimeikos nuotr./Samanta Pinaitytė

Spektaklio „Fragmentas“ premjera vyks kovo 21–22 dienomis Klaipėdos dramos teatre.

Spektaklio idėja, kompozicija, pastatymas Dmitry Krymov, prodiuserė Inna Krymova, scenografė Irina Komissarova, garso režisierius Edvinas Vasiljevas, šviesų dailininkas Eugenijus Sabaliauskas, vaizdo projekcijų meninis pastatymas Artūras Lepiochinas, vertėjas Gintaras Grajauskas, režisieriaus asistentai: Alius Veverskis ir Marius Pažereckas, scenografės asistentė Anna Titova-Tubash.

Spektaklyje vaidina: Samanta Pinaitytė, Darius Meškauskas, Regina Šaltenytė, Sigutė Gaudušytė, Toma Gailiutė, Digna Kulionytė, Jonas Baranauskas, Mikalojus Urbonas, Jonas Viršilas, Artūras Lepiochinas, Karolis Maiskis.

Scenoje dirba: Zigmas Tarlovas, Darius Matevičius, Linas Bagdonas, Antanas Razgauskis, Rokas Tomaševičius, Dovydas Tertelis, Paulius Aleknavičius, Rytis Veverskis, Simonas Gylys, Marius Pažereckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius