-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos jaunimo teatras kviečia palydėti žiemą kartu

Klaipėdos jaunimo teatras uostamiesčio gyventojus kviečia paskutinius žiemos mėnesio vakarus praleisti kartu ir susitikti Klaipėdos dramos teatre.
Spektaklis „Helverio naktis“
Spektaklis „Helverio naktis“ / KJT nuotr.

Vasario 21 d. 19 val. į akistatą žiūrovus kvies du broliai „Žiurkiagalviai“, vasario 26 d. 19 val. apie visuomenės nepakantumą „kitokiam“ bus kalbama ir rodoma spektaklyje „Helverio naktis“, o vasario 28 d. 19 val. liūdnai juokingame monospektaklyje „Kontrabosas“ susirinkusieji turės galimybę įsiklausyti į pagrindinį herojų ir dar kartą suvokti save visuomenės kontekste.

Spektaklyje „Žiurkiagalviai“, pagal Natacha De Pontcharra pjesę pasakojama Žefo (Paulius Pinigis) ir Žefio (Donatas Želvys), brolių, gimusių su žiurkių galvomis ir todėl priverstų slėptis nuo pasaulio, istorija. Tai žmonės, nublokšti į socialinį užribį, kuris taip pat yra visuomenės sudedamoji dalis. Žefis ir Žefas kelia klausimus, bandydami suprasti ir išsiaiškinti, ką jie padarė ne taip, kodėl jie yra kitokie ir ar jie iš tiesų kitokie? Kodėl pasaulis jų nepriima? Jų pasakojama istorija pateikiama kaip liudijimas ir prisipažinimas, kur patys žiūrovai nusprendžia, kas šioje situacijoje yra kaltas.

KJT nuotr./Spektaklis „Žiurkiagalviai“
KJT nuotr./Spektaklis „Žiurkiagalviai“

Spektaklyje „Helverio naktis“ pasakojama apie besąlygišką Karlos (Laimos Akstinaitės) tarnystę ir jausmus visuomenės nesuprastam, gyvenančiam savo fantazijų pasaulyje, „kitokiam“ Helveriui (Paulius Pinigis). Jos jausmai susipynę ir susilieja į vieną unikalų, bendrą, skirtingų spalvų ir potėpių portretą: motinišką globą, kantrų nuolankumą, egoistišką pataikavimą. Netikėtai prasiveržia noras kontroliuoti, bet kokia kaina apsaugoti Helverį nuo blogį nešančio pasaulio spalvų.

Spektaklis „Kontrabosas“ – tai tragikomiškas savimi, muzika ir pasauliu nusivylusio kontrabosisto monologas. Dabartinė garbėtroškų ir narcizų visuomenė kasdien mokosi tą pačią pamoką kaip ir P. Süskind dramos herojus – pervertinus savo galimybes, lieka protestuoti prieš tavo talento nepastebėjusi pasaulį ir jo nekęsti. Arba galų gale suvokti, kad esi tik vienas didelio orkestro instrumentas, greičiausiai net ne kontrabosas, o barškutis.

KJT nuotr./Spektaklis „Kontrabosas“
KJT nuotr./Spektaklis „Kontrabosas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius