Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos jaunimo teatro premjera – monospektaklis „Švyturys“

Klaipėdos jaunimo teatras pristato premjerą monospektaklį „Švyturys“. Balandžio 12 dieną Klaipėdos Kultūros fabrike Pauliaus Pinigio režisuotame spektaklyje pirmą kartą monospektaklyje vaidins aktorė, grupės „Graži ir ta galinga“ narė – Marija Žemaitytė.
Klaipėdos jaunimo teatro „Švyturys“
Klaipėdos jaunimo teatro "Švyturys" / Mato Mačiulskio nuotr.

Spektaklio pjesės autorius Timotée de Fombelle kalba apie vienišoje saloje gyvenantį žmogų. „Tai yra novelė ir kai ją perskaičiau, man patiko istorija, kaip ji yra parašyta, patiko, jog yra daug vaizduotės, jog yra žaidžiama ir balansuojama ant „tikra-netikra“ ribos“, – pasakoja spektaklio režisierius. Tai istorija apie vienatvę. Žmogų, kuris nežino apie likusį pasaulį, kuris gyvena apsuptas savo mažų prisiminimų, uolų ir paukščių saloje. Tai kūrinys apie žmogų, kurio visas gyvenimas yra švyturys. Čia kasdienybė susilieja su metų laikais ir horizontas nuolat persekioja. O realybė čia ryškiausia, kai užmerkiame akis.

Mato Mačiulskio nuotr./Klaipėdos jaunimo teatro „Švyturys“
Mato Mačiulskio nuotr./Klaipėdos jaunimo teatro „Švyturys“

„Nors novelėje pagrindinis veikėjas yra vyras, tačiau man pasirodė, jog jis pernelyg švelnus ir tas jo sukurtas pasaulis labai mergaitiškas: triušiukai, cukraus gabaliukai, meilė. Todėl šiam spektakliui vaidinti pasirinkau Mariją Žemaitytę“, – sako P. Pinigis. Veikėja kasdien apsupta neramių jūros vandenų atveria jautriausias savo gyvenimo kerteles ir pasidalina didžiausiais džiaugsmais. Kaip atrodo žmogaus gyvenimas saloje, iš kurios ištrūksta tik paukščiai, o niekas kitas ir nežino, kokia tamsa būna jūros vidury?

Asmeninio albumo nuotr/Paulius Pinigis
Asmeninio albumo nuotr/Paulius Pinigis

Tai Pauliaus Pinigio trečiasis režisuotas spektaklis Klaipėdos jaunimo teatre. Tiesa, šiemet jis kartu su savo mokytoju pastatė imersinį spektaklį Kuliuose „Išpažintis“.

2023 m. P. Pinigio režisuotas spektaklis „Belaukiant Godo“ buvo gausiai apdovanotas profesionalių Lietuvos teatrų festivalyje „Teatro genas“.

Marija Žemaitytė Klaipėdos jaunimo teatre nuo 2012 metų yra sukūrusi dešimtis tiek komiškų, tiek dramatiškų vaidmenų. Dalios Tamulevičiūtės teatrų festivalyje su spektakliu „Įstrigę“ (rež. Árpád Schilling) ji buvo įvertinta kaip geriausia aktorė.

Asmeninio albumo nuotr/Marija Žemaitytė
Asmeninio albumo nuotr/Marija Žemaitytė

Monospektaklis „Švyturys“ po premjeros leisis į gastroles po Lietuvą: balandžio 20 dieną bus rodomas Vilniuje, gegužės 9 dieną vėl Klaipėdoje, o gegužės 24-ąją – Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius