-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos Pilies teatro premjera: „Drauge Širvy, Jūs visiškai teisus“

Pradėdamas jubiliejinį 30 sezoną, Klaipėdos Pilies teatras kviečia į premjerą – „Drauge Širvy, Jūs visiškai teisus“ pagal Arvydo Daškaus pjesę „Toks velnioniškai vienas“. Režisierius spektaklį vadina asociatyviais Pauliaus Širvio pokalbiais su savo mūza šeštojo dešimtmečio fone.
Poetas Paulius Širvys
Poetas Paulius Širvys / Organizatorių nuotr.

Poeto pokalbiai su mūza

Spektaklis „Drauge Širvy, Jūs visiškai teisus“ neturi aiškaus siužeto – čia nebus nuoseklaus poeto gyvenimo vaizdavimo ar jo kūrybos analizės. Tai greičiau laisvi, tarpusavyje nelabai susiję Širvio gyvenimo eskizai, dramaturgo Arvydo Daškaus surašyti kaip poeto pokalbiai su savo mūza, o režisieriaus perkelti į praėjusio amžiaus šeštąjį dešimtmetį.

„Kuris yra įdomus kažkokiu pilietinės sampratos užgimimu. Tai yra amžius, kada buvo dainuojamos labai gražios dainos, prasmingos dainos, kada tarsi visi norėjo vienas kitam kažką duoti, o dalintis nelabai buvo kuo. O šiandien – kaip ir turim daug, bet dalintis nelabai norim. Tai greičiau kažkokios epochos eskizai“, – sako režisierius Alvydas Vizgirda.

Pasak režisieriaus, kai kurie scenoje iškilsiantys Širvio gyvenimo epizodai lyg ir persmelkti neviltimi, tačiau kartu žiūrovą turėtų paraginti nevengti akistatos su savimi, kas šiais laikais ypač svarbu.

Pasak režisieriaus, kai kurie scenoje iškilsiantys Širvio gyvenimo epizodai lyg ir persmelkti neviltimi, tačiau kartu žiūrovą turėtų paraginti nevengti akistatos su savimi, kas šiais laikais ypač svarbu.

„Kada mūsų vartotojų visuomenėje tau kalama į galvą – gyvenk geriau, gražiau, negalvok, nemąstyk, nereikia – pirk krūtis, pirk dantis, pirk akis ir t.t ir t.t., žiūrėk į gyvenimą paprasčiau... ir pradedi ieškot kažkokio pasipriešinimo. Man atrodo, kad Širvio gyvenimas yra – negyvent lengviau...“, – sako režisierius Alvydas Vizgirda.

„Tas jo liūdesys, skausmas ir tuo pačiu žiūrėjimas į skausmą per ironiją, per šypseną – tas duoda tokios stiprybės. Ir tas spektaklis – ir skaudus, ir tuo pačiu turi kažkokio draivo“, – sako aktorius Marius Pažereckas.

„Drauge Širvy, Jūs visiškai teisus“ – 61-oji Klaipėdos Pilies teatro premjera. Ji bus rodoma Žvejų rūmų teatro salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius