-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos teatralų „Padėkos kaukėse“ triumfavo Jokūbo Brazio „Storas sąsiuvinis“

Pasitinkant Tarptautinę teatro dieną už reikšmingiausius 2023 metų darbus ir nuopelnus teatro menui, Klaipėdoje kuriantiems teatralams įteiktos „Padėkos kaukės“. Ceremonijos metu jau 18-tąjį kartą už reikšmingiausius praėjusių, 2023-ųjų, metų teatro darbus apdovanoti miesto teatralai. Labiausiai nusipelnę Klaipėdos teatralai pagerbti juvelyro Vido Bizausko sukurtomis „Padėkos kaukėmis“, pagamintomis iš sidabro, puošto auksu ir brangakmeniais.
Dignai Kulionytei „Padėkos kaukė“ įteikta už vaidmenį „Storas sąsiuvinis“.
Dignai Kulionytei „Padėkos kaukė“ įteikta už vaidmenį „Storas sąsiuvinis“. / Gedimino Sass nuotr.

Sprendimą dėl nugalėtojų priėmė komisija, sudaryta iš septynių teatro, muzikos, dailės, šokio, kultūros bei meno ekspertų: Sondros Simanaitienės, Jūratės Grigaitienės, Danguolės Ruškienės, Janinos Stankevičienės, Gitanos Gugevičiūtės, Lauros Geraščenko ir Romando Žiubrio.

Nominacijoje „Metų spektaklis“ apdovanotas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklis „Sapnai ir kaktusai“ (režisieriai Robert Bondara, Alexander Ekman).

Gedimino Sass nuotr./Aurelijus Liškevičius
Gedimino Sass nuotr./Aurelijus Liškevičius

„Metų vaidmuo“ kategorijoje „Padėkos kaukė“ įteikta aktorei Dignai Kulionytei už Kiškio Lūpos vaidmenį spektaklyje „Storas sąsiuvinis“ (Klaipėdos dramos teatras).

Nominacijoje „Metų režisierius (-ė)“ apdovanotas Jokūbas Brazys už spektaklį „Storas sąsiuvinis“ (Klaipėdos dramos teatras).

„Metų scenografijos“ kategorijoje„Padėkos kaukė“ įteikta scenografei Irinai Komissarovai už spektaklį „Fragmentas“ (Klaipėdos dramos teatras).

Gedimino Sass nuotr./"Padėkos kaukė"
Gedimino Sass nuotr./"Padėkos kaukė"

„Padėkos kaukė“ už nuopelnus teatro menui skirta Igoriui Reklaičiui už intensyvų ir daugiametį aktorinį darbą.

Gedimino Sass nuotr./Igoris Reklaitis
Gedimino Sass nuotr./Igoris Reklaitis

Šių metų „Padėkos kaukių“ naujovė, vertinimo komisijos pasiūlyta nominacija – „Padėkos kaukės“ sruoga. Toks teatralų įvertinimas gimė kaip aliuzija į rašytojo, teatro kritiko Balio Sruogos kūrybą bei „Padėkos kaukę“ papuošiantį akcentą – sruogą. „Padėkos kaukės“ sruogos įteiktos už inovatyvumą, žaismingumą, platų kūrybinį žvilgsnį, netelpantį į rėmus. Padėkos raštais ir gėlėmis apdovanoti:

• Kūrybinė komanda už spektaklį „Out of the box“, režisierė Karina Novikova, dramaturgė Goda Giedraitytė, garso koncepcijos kūrėjas ir atlikėjas Donatas Bielkauskas, atlikėjai Aleksas Mažonas ir Marius Eidrigevičius, šviesų dizaineris Stasys Jamantas, menininkų grupė „Žuvies akis“.

• Simonas Lunevičius už Vladimiro vaidmenį spektaklyje „Belaukiant Godo“, režisierius Paulius Pinigis, Klaipėdos jaunimo teatras.

• Donatas Želvys už Estragono vaidmenį spektaklyje „Belaukiant Godo“, režisierius Paulius Pinigis, Klaipėdos jaunimo teatras.

Gedimino Sass nuotr./„Padėkos kaukė“ apdovanojimai
Gedimino Sass nuotr./„Padėkos kaukė“ apdovanojimai

• Benas Šarka už teatrinius fotografijų reportažus mieste.

• Kūrybinė komanda už vertikalaus šokio performansą „Kambarys“, režisierė Rūta Bunikytė, vertikalaus šokio šokėja, choreografė Inga Briazkalovaitė, altas Larion Dyakov, šviesų dailininkas Andrej Lavrinovič, muzikos autorius, aranžuotės Jono Raudoniaus, šokių mokykla „CODA“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius