Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Komedija „Du vyrai geriau“ Motinos dieną kviečia švęsti drauge

Komedija „Du vyrai geriau“ Motinos dieną kviečia švęsti drauge: mėgaujantis išskirtine istorija, unikaliu aktorių ansambliu, jaunatviško šėlsmo kupinais herojais bei kiekvienam artimomis istorijomis.
„Du vyrai geriau“
„Du vyrai geriau“ / Organizatorių nuotr.

Visa tai ir dar daugiau komedijos žanrui neabejingi vilniečiai išvys jau gegužės 7 dieną, naujausiame režisieriaus Balio Latėno spektaklyje.

„Du vyrai geriau“ jau spėjo pelnyti įvairių Lietuvos miestų žiūrovų simpatijas. Pasirodymai nepaliko abejingų ir susilaukė šilčiausių padėkų.

„Du vyrai geriau“ – tikrai nepavydėtinos situacijos komedija, kurią aktoriniu meistriškumu papildo unikalus aktorių ansamblis. Išskirtinius vaidmenis atlieka pripažinti Lietuvos artistai: Žemyna Ašmontaitė, Aistė Lasytė, Neringa Varnelytė, Valentinas Krulikovskis bei Mantas Vaitiekūnas.

Komedijos situacija artima absurdui ir kartu labai atpažįstama. Čia susipina meilė vyrui, šeimai, moters svyravimai ir emocijų pliūpsniai, priklausomybė nuo atsakomybių ir begalinis noras keisti tradiciją. Vietinės reikšmės politikas Alfredas pasitinka žmoną Gertrūdą grįžtančią iš komandiruotės Paryžiuje, kuri praneša stulbinančią žinią, aukštyn kojomis apverčiančią trijų žmonių pasaulius. Labai greitai jaukus šeimos butas, kuriame vyksta komiški nesusipratimai, virsta savitu beprotnamiu!

Tai spektaklis, juoko fone siunčiantis nepavaršutinišką žinią. Paklaustas apie spektaklio išskirtinumą, režisierius B.Latėnas nedaugžodžiavo. „Ši komedija man pačiam įdomiausia dėl dviejų dalykų: pirmiausia sudomino tema, kurioje dviejų žmonių meilės tema įvelkama į visiškai netikėtą žiūrovui siužetą, dėl ko gimsta netikėta ir įtraukianti istorija. Ir antra – įsimintini aktorių vaidmenys“, – kalbėjo Balys Latėnas.

Komedijoje savo vietą atranda nepaprastai skirtingas asmenybes įkūnijantys personažai. Vieni jų – šeimai pasišventę, pareigingi ir mylintys, tačiau rutinai pasidavę tėvai. Kiti – jaunatviško šėlsmo kupini, nuotykių ir įvairių gyvenimo skonių išsiilgę žmonės. Tretieji – kiek įkyrūs, iš „musės dramblį“ ir iš nieko problemas kuriantys, tačiau nuoširdūs ir draugystės ištroškę žmonės. Svarbiausia, skirtingi charakteriai geba sugyventi po vienu stogu ir net teigiama linkme pakeisti vieni kitų gyvenimus!

Spektaklio žiūrovų ratas taip pat platus: nuo paauglių iki senjorų, nuo gyvenančių poroje iki savo antrosios pusės tebeieškančių. Aktorė Neringa Varnelytė dalijosi mintimis, esą spektaklis aktualus visiems. „Ši komedija skirta žmonėms gyvenantiems poroje. Tai pat tiems, kurie tokiam gyvenimui ruošiasi. Ir tiems, kurie nuo tokio gyvenimo „apdegė” ir vėl laukia savo laimingo bilieto. Ši pjesė duoda galimybę pažvelgti į save iš šalies ir atrakinti tam tikras problemines situacijas, išspręsti, jei tokių yra. Ji siūlo į save pažiūrėti iš šalies, pasijuokti ir gyventi taps paprasčiau. Spektaklis yra su teigiamu užtaisu, tai yra svarbu“, – mintimis dalijosi aktorė.

Paklausti, kodėl verta ateiti į naujo spektaklio premjerą, aktoriai negailėjo gražių žodžių. „Tikrai verta ateiti dėl puikios pjesės, gerų aktorių, puikaus režisieriaus. Pusantros valandos spektaklis parodys kitokį požiūrį, kitokius sprendimus tam tikrose gyvenimo situacijose. Vienareikšmiškai tai bus gerai praleistas laikas ir tikrai įdomus, įvairus spektaklis. Linkiu ateiti, pasijuokti ir šauniai praleisti laiką su mumis“, – atviravo Mantas Vaitiekūnas.

Jam antrino ir kolegė Neringa Varnelytė. „Tie, kurie ateis, pasisems gerų emocijų, teigiamų minčių ir tikrai atsipalaiduos, gardžiai prisijuoks. Tai nėra ta komedija, kurioje pakrizenai ir užmiršai, kas dėjosi ant scenos. „Du vyrai geriau“ norisi prisiminti, pagyventi joje kuo ilgiau“, – kalbėjo aktorė.

„Du vyrai geriau“ premjera jau kovo 7 d. 18 val.

Spektaklis vyks Vilniaus Kameriniame Teatre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius