-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koncerte „L'inizio“ – įkvepiančios tenoro A.Zakarausko pradžios

Klasika kiekvieną kartą gali suskambėti vis kitaip ir net naujai. Tai paliudys tenoras Antanas Zakarauskas spalio 27 d. Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, įvyksiančiame koncerte „L'inizio“. Neatsitiktinai operos solistas sugalvojo tokį pavadinimą: iš italų k. išvertus šis žodis reiškia pradžią, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Antanas Zakarauskas
Antanas Zakarauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

A.Zakarauskui Italija tapo lemtinga jo tarptautinės karjeros pradžia.

„Italija – mano didysis įkvėpimas. Būtent gyvendamas Italijoje supratau, kad noriu likti su muzika ir operoje, nors lig tol daug dvejojau, ketinau studijuoti prancūzų kalbą, net kilo minčių pasirinkti kunigo kelią“, – pasakoja A.Zakarauskas.

Baigęs chorinio dirigavimo studijas Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, jis septyniolikmetis, vienas išskrido į Romą vasarai pasimokyti italų kalbos. Atkaklų jaunuolį iš ką tik Nepriklausomybę atgavusios Lietuvos Italija taip sužavėjo, kad jis ėmė ieškoti galimybių ten likti ir gavo stipendiją dirigavimo ir grigališkojo giedojimo studijoms Popiežiškajame Šventosios muzikos institute.

Būtent Italijoje Antanas pajuto, kad opera – tai galinga jėga, sujungianti visas meno formas, aukščiausius jausmus bei intelektą. Ir į tarptautinę sceną jis pirmą kartą žengė Italijoje – festivalyje „Auksinis saracėnas“ („Saraceno d'Oro“).

„Turėčiau būti dėkingas Italijai ir už tai, kad atsidūriau Australijoje, kur man buvo suteiktas išskirtinio talento statusas“, – sako trylika metų šioje tolimoje šalyje gyvenęs ir operos kompanijose dainavęs bei ten pat su nauju vaidmeniu planuojantis grįžti A.Zakarauskas.

Asmeninio archyvo nuotr./Antanas Zakarauskas
Asmeninio archyvo nuotr./Antanas Zakarauskas

Jis sako koncertui „L'inizio“ atrinkęs tokius kūrinius, kurie šiuo metu retai atliekami Lietuvos teatrų repertuaruose, pavyzdžiui, arijos iš Umberto Giordano „Fedoros“, Giuseppe's Verdžio „Aidos“, Ruggero Leoncavallo „Pajacų“, Pietro Mascagni’o „Kaimietiškos garbės”.

„Kiekvieną kartą siekiu pateikti savo interpretaciją – ant natų uždėti tai, ką išjaučiau šiandien. Noriu, kad kiekvieną kartą muzikos gurmanai iš koncerto išsineštų naują nuotaiką. Tad jei turiu pakartoti kūrinį, stengiuosi jį atlikti geriau nei iki tol. Todėl muziką subtiliai jaučiančią publiką galiu nuteikti: ta pati, jau girdėta klasika nuskambės įdomiai, kiek kitaip“, – žada A.Zakarauskas.

Jis pripažintų klasikos šedevrų duetus atliks su jauna operos žvaigžde Viktorija Miškūnaite. Pirmą kuklų koncertą jiedu surengė praeitais metais „Muzikos galerijoje“: „Iškart pajutau Viktorijos talentą ir profesionalumą. Ji – puiki dainininkė, instinktyviai jaučianti scenos partnerį. Dabar mano balso techninės galimybės jau leidžia dainuoti kartu su ja“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius