Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros ministerija paskelbė konkursą į J.Miltinio dramos teatro vadovo pareigas

Kultūros ministerija pagaliau paskelbė konkursą į J.Miltinio dramos teatro vadovo pareigas. Savo pažadą apie šią savaitę paskelbiamą konkursą ištesėjo kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson, kuri dar praėjusią savaitę, viešėdama Panevėžyje, teigė, kad konkursas jau greitai ir bus paskelbtas.
Spektaklis „Tiek demonų, kiek tau patinka“
Spektaklis „Tiek demonų, kiek tau patinka“ / Juozo Miltinio dramos teatro nuotr.

Specialiuose reikalavimuose, kurie paskelbti antradienį Kultūros ministerijos puslapyje internete, rašoma, jog kandidatai privalo turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą meno, humanitarinių arba socialinių mokslų srities išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį); turėti ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį, kai buvo vadovaujama įmonėms, įstaigoms ar organizacijoms ir (ar) jų padaliniams.

„Būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos Konstitucija, įstatymais, reguliuojančiais teatrų ir koncertinių įstaigų veiklą, asmens teises ir laisves bei jų apsaugos garantijas; mokėti dirbti kompiuteriu; mokėti lietuvių kalbą trečiosios valstybinės kalbos mokėjimo kategorijos lygiu, išmanyti raštvedybos taisykles; mokėti bent vieną iš trijų Europos Sąjungos darbo kalbų“, – rašoma ministerijos paskelbtuose konkurso nuostatuose.

Pretendentai privalo pateikti ne tik oficialius dokumentus (gyvenimo aprašymą, prašymą dalyvauti konkurse ir kt.), bet ir pateikti teatro 5 metų perspektyvinės veiklos programą, kurioje išdėstytas teatro veiklos vertinimas ir pateikiama veiklos vizija.

Panevėžio J.Miltinio dramos teatras nuo liepos vidurio neturi nuolatinio vadovo. Tuomet pareigų dėl seksualinio priekabiavimo ir kitų pažeidimų atleistas Linas Marijus Zaikauskas.

Ankstesniam teatro vadovui režisieriui Romualdui Vikšraičiui kolektyvas buvo pareiškęs nepasitikėjimą. Nepaisant to, jis J.Miltinio teatrui vadovavo visą kadenciją 2010-2015 metais.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Liana Ruokytė-Jonsson
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Liana Ruokytė-Jonsson

Beje, praėjusią savaitę kultūros ministrė L.Ruokytė-Jonsson viešėdama Panevėžyje, jog bus keičiami J. Miltinio dramos teatro nuostatai. Pasak ministrės, naujieji nuostatai teatrui atvers daugiau galimybių, padės pačiai užsidirbti lėšų.

„Naujieji nuostatai padės J.Miltinio dramos teatrui pradėti gyventi kitaip. Padės priartėti prie europietiško teatro modulio, atverti plačiau teatro duris gastroliuojantiems teatrams. Be to, padės teatrui tapti kelių apskričių teatru. Šiuo atveju – Panevėžio ir Utenos apskrities. Toks sprendimas pagelbės teatro gastrolėms, o spektaklius galės pamatyti daugiau minėtų regionų gyventojų. Nuostatai bus patvirtinti dar šį mėnesį“, – sakė kultūros ministrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius