Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kultūros ministerija siūlo keisti teatrų ir koncertinių įstaigų vadovų skyrimo ir darbo tvarką

Kultūros ministerija trečiadienį pateikė derinimui Profesionaliojo scenos meno įstatymo pakeitimo projektą ir Vyriausybės nutarimo „Dėl Konkursų nacionalinių, valstybinių ir savivaldybių teatrų ir koncertinių įstaigų vadovams tvarkos aprašo patvirtinimo“ projektą.
„Panerių oratorijos“ premjera Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje
„Panerių oratorijos“ premjera Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kultūros ministerija pateikė derinti Profesionaliojo scenos meno įstatymo 11 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą (toliau – Įstatymo projektas). Pakeitimu siūloma apriboti nacionalinių, valstybinių ir savivaldybių teatrų ir koncertinių įstaigų (toliau – teatrų ir koncertinių įstaigų) vadovų kadencijų skaičių iki dviejų, įtvirtinti reikalavimą vadovams būti nepriekaištingos reputacijos bei įpareigoti teatrų ir įstaigų vadovus laikytis kultūros ministro nustatytų Kultūros įstaigų darbuotojų profesinės veiklos ir etikos taisyklių.

Įstatymo pakeitimo projektu siekiama užtikrinti vadovavimo nacionaliniams, valstybiniams ir savivaldybės teatrams ir koncertinėms įstaigoms efektyvumą ir aukštą teatrų ir koncertinių įstaigų vadovų kompetencijos lygį bei jų atsakomybę.

Priėmus Įstatymo projektu siūlomus pakeitimus, įstatymo lygiu bus įtvirtinti reikalavimai dėl nacionalinių, valstybinių ir savivaldybių teatrų ir koncertinių įstaigų vadovų nepriekaištingos reputacijos ir šių įstaigų darbuotojų etikos normų laikymosi savo veikloje; ribojant šių įstaigų vadovų kadencijų skaičių bus sudarytos sąlygos veikti naujų jaunų lyderių profesionaliojo scenos meno srityje kartai.

Kultūros ministerija taip pat pateikė derinti Vyriausybės nutarimo projektą „Dėl Konkursų nacionalinių, valstybinių ir savivaldybių teatrų ir koncertinių įstaigų vadovams tvarkos aprašo patvirtinimo“ (toliau – Nutarimas). Nutarimo projektu siūloma detaliau reglamentuoti konkursų į teatrų ir koncertinių įstaigų vadovus komisijų narių reputacijos ir nešališkumo klausimus, o taip pat leisti teatrų ir koncertinių įstaigų savininkams skelbti tarptautinius konkursus.

Nutarimo projekto tikslas – parengti skaidrią, nešališką ir nediskriminuojančią konkursų į nacionalinių, valstybinių ir savivaldybių teatrų ir koncertinių įstaigų vadovų pareigas tvarką, kai atrenkamas asmuo, tinkamiausiai pasirengęs eiti konkretaus nacionalinio, valstybinio ar savivaldybės teatro ar koncertinės įstaigos vadovo pareigas. Tikimasi, kad priėmus Nutarimo projektą bus aiškiai ir suprantamai įgyvendinamos Profesionaliojo scenos meno įstatymo nuostatos dėl konkursų organizavimo, komisijos sudarymo ir jos darbo organizavimo bei konkurso tvarkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius