Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministrė aiškina, kad investicijos į Operos ir baleto teatrą yra tęstinės

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson sako, kad už šiemet Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui (LNOBT) skirtas lėšas tęsiami anksčiau suplanuoti darbai.
Liana Ruokytė-Jonsson
Liana Ruokytė-Jonsson / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ministerija patvirtina, kad, kaip skelbta žiniasklaidoje, šiemet investicijoms į LNOBT skiriami 1,76 mln. eurų. Pernai tam buvo skirta mažiau – beveik 1,4 mln. eurų.

„Projekto sąmata patvirtinta dar 2008 metais, ją sudaro 22 mln. eurų. Iš jų iki 2017 metų panaudota 15 mln. eurų. Taip pat primenu, kad nacionalinėms kultūros įstaigoms lėšas skiria ne ministras asmeniniu sprendimu, jų skyrimą reglamentuoja Valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymas, kurį priima Lietuvos Respublikos Seimas“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė L.Ruokytė-Jonsson.

Kartu ji aiškino, kad „ši Vyriausybė neskyrė ir neketina skirti jokių papildomų lėšų LNOBT investiciniam projektui“. Į žurnalistų klausimus ministerijoje ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje L.Ruokytė-Jonsson neatsakinėjo – apsiribojo pareiškimu.

Ministerijoje žurnalistams išdalintame pranešime raštu taip pat skelbiama, kad 2017 metų Kultūros ministerijos pavaldžių įstaigų auditavimo plane yra numatytas LNOBT veiklos ir finansinis auditas.

2017 metų biudžetą gruodį tvirtino naujos sudėties Seimas. Kartu patvirtintoje Valstybės investicijų programoje ir numatyta didesnė nei pernai suma LNOBT rekonstrukcijai.

Dėl investicijų į LNOBT skaidrumo teisėsauga vykdo tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius