-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Miraklio lėlės taps „Kultūros nakties“ gidais – kvies pažinti Vilniaus senamiestį

Rugsėjo 24 d., „Kultūros nakties“ metu, „Naujasis teatras“ kvies vilniečius ir svečius pasivaikščioti po Vilnių su Miraklio lėlėmis – Saule ir Naktimi. Tęsdami dailininkės ir režisierės Vegos Vaičiūnaitės įkurto unikalaus aplinkos teatro „Miraklis“, kurio vaidinimai buvo atviri ir nemokami visiems, tradicijas ir pasitelkdami svarbų eisenos simbolį – lėles, kurios teiks gido paslaugas Vilniaus senamiestyje ir kvies pamatyti dar nematytą sostinės veidą, „Kultūros nakties“ renginius, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Miraklio lėlės taps „Kultūros nakties“ gidais
Miraklio lėlės taps „Kultūros nakties“ gidais / Asmeninio archyvo nuotr.

Visi norintys pasivaikščioti kartu su Saule ir Naktimi yra kviečiami nuo 18 iki 23 val. ieškoti lėlių Gedimino pr., A.Stulginskio ir A.Jakšto gatvių sankirtoje.

Pasak organizatorių, V.Vaičiūnaitės sukurtos lėlės išsiskiria iš minios savo įspūdingu dydžiu ir spalvingumu – yra matomos iš toli, priverčia pakelti akis į dangų. Apkeliavo daugelį užsienio šalių.

„Naujasis teatras“ savo veiklą pradėjo 2008-ais metais. Idėjos autorė ir įkūrėja – teatro režisierė Svetlana Šulc.

„Naujojo teatro“ spektakliai skirti vaikams, paaugliams ir suaugusiems. Per visus kūrybos metus buvo pristatytas 21 spektaklis. Teatras pelnė ne vieną apdovanojimą ir yra gavęs puikius įvertinimus tiek Lietuvoje, tiek ir už jos ribų. Spektaklis-misterija „Alter ego“ 2017 m. buvo apdovanotas už režisūrą ir muziką XXVII tarptautiniame teatrų festivalyje Liubline. Teatras nuolat dalyvauja įvairiuose teatrų festivaliuose, spektaklius rodė LR Prezidentūroje, Seime.

Renginį iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė. Renginys „Atgijusios miraklio lėlės pasitinka Vilniaus 700 metų jubiliejų“ priklauso Vilniaus 700 jubiliejaus renginių ciklui.

Per metus planuojamos keturios lėlių eisenos ir renginiai, skirti Vilniaus globėjo Šv. Kristoforo dienai, Sostinės dienoms, „Kultūros nakčiai“ ir Vilniaus miesto gimtadieniui – Šv. Kristoforo apdovanojimams. Kiekviena eisena ir renginys vis kitaip įtrauks žiūrovus į savo sūkurį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius