Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė baleto artistas, baletmeisteris Elegijus Bukaitis

Būdamas 79-erių mirė baleto artistas, baletmeisteris maestro Elegijus Bukaitis. Apie tai savo „Facebook“ paskyroje pranešė parlamentaras Vytautas Juozapaitis.
Elegijus Bukaitis
Elegijus Bukaitis / M.Aleksos nuotr.

Gimęs 1941 m. Kaune, augęs Gelgaudiškio vaikų namuose, 1962 m. jis baigė Agripinos Vaganovos baleto akademiją Sankt Peterburge (tuomet Leningrade). Ten jis mokėsi kartu su XX a. pabaigos baleto garsenybėmis – Natalija Makarova, Nikita Dolgušinu, Rudolfu Nurejevu, Lietuvos baleto meistrais Leokadija Aškelovičiūte, Raimondu Minderiu.

E.Bukaitis išmėgino šokėjo profesiją, šoko tuometiniame Leningrade ir Vilniuje, o 1971 m. baigė Leningrado konservatoriją ir gavo baletmeisterio režisieriaus diplomą.

Į Vilnių E. Bukaitis grįžo jau kaip choreografas. OBT dirbo nuo 1971 m., 1973–1978 m. buvo vyriausiasis teatro baletmeisteris. Iki 1992 m. pastatė tokius baletus kaip „Spragtukas“, „Gulbių ežeras“, „Žizel“, „Eglė žalčių karalienė“, „Žydrasis Dunojus“, „Aistros“, „Aura“, „Pachita“, baletų paveikslus operose „Kunigaikštis Igoris“, „Faustas“, „Tanhoizeris“, „Aida“, „Traviata“, daug choreografinių numerių.

E.Bukaitis buvo ir vienas pirmųjų Klaipėdos muzikinio teatro choreografų (Dmitrijaus Šostakovičiaus „Panelė ir chuliganas“, Manuelio de Falla’os „Meilė burtininkė“, Jono Navakausko „Baltasis vilkas“).

Taip pat kūrė Kauno, Kemerovo muzikos teatruose. Kūrė choreografiją operetėms, kino filmams.

Nuo 1984 m. E.Bukaitis daug dėmesio skyrė pedagoginei veiklai, vadovavo Vidaus reikalų ministerijos kultūros rūmų Šokio ritmo plastinės improvizacijos studijai.

E.Bukaitis dirbo Lietuvos našlaičių brolijoje, buvo Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius