Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinio dramos teatro scenoje – pirmosios jaunystės meilės prisikėlimas

Vasario 22 dieną Lietuvos nacionalinio dramos teatro mažojoje salėje bus galima pamatyti sezono naujieną – spektaklį „Muzika 2“ pagal garsios prancūzų rašytojos Marguerite‘os Duras pjesę. Spektaklį kūrė aktoriai Povilas Budrys, Viktorija Kuodytė ir režisieriaus vaidmenyje debiutavęs LNDT meno vadovas Audronis Liuga.
Spektaklis „Muzika 2“
Spektaklis „Muzika 2“ / LNDT nuotr.

Reta pjesė rašoma net dvidešimt metų. Būtent tiek garsi prancūzų rašytoja Marguerite Duras kūrė pjesę „Muzika 2“. Iš pradžių atsirado pjesė „Muzika“, kurią M. Duras parašė Britų televizijos užsakymu septintajame dešimtmetyje. Po dvidešimties metų ji sukūrė antrąją pjesės dalį ir visą kūrinį pavadino „Muzika 2“.

„Dvidešimt metų mane persekiojo nuo bemiegės nakties nuovargio trūkčiojantys balsai. Ar Jis ir Ji apsaugos savo pirmąją jaunystės meilę?“ – sakė rašytoja.

Vienoje labiausiai jaudinančių M.Duras pjesių „Muzika 2“ vaizduojamas dviejų vienas kitą mylėjusių ir išsiskyrusių žmonių susitikimas to paties viešbučio, kur praėjo gražiausi jų bendro gyvenimo metai, hole. Abu buvę įsimylėjėliai po skyrybų „netyčia“ atvyksta į tą pačią vietą paskutinį kartą pamatyti vienas kitą. Jų susitikimas trunka visą naktį, per kurią abu iš naujo atranda ir  pamilsta vienas kitą. 

„Aktorius Viktoriją Kuodytę ir Povilą Budrį pažįstu iš Eimunto Nekrošiaus spektaklių. Abu jie – asmenybės šiandieniame lietuvių teatre. Perskaitęs pjesę „Muzika 2“, pagalvojau, kad būtent su jais norėčiau sukurti spektaklį, kaip jųdviejų dueto Gintaro Varno režisuotoje „Nusiaubtoje šalyje“ tęsinį. „Muzika 2“ – tai mūsų bendro darbo, į kurį kiekvienas atsinešėme savo profesines ir gyvenimiškas patirtis, rezultatas. Tai – bandymas įsiklausyti į aktoriaus vidinę muziką. Tai – jausmų ir minčių tiesos paieškos, mezgant intymų dialogą su savimi, partneriu ir žiūrovu. Aktorių vaidmenys yra gyvenimo atspindžiai, nušviečiantys trumpą susitikimą“, – pasakojo spektaklio režisierius A.Liuga.

2011 metais spektaklis „Muzika 2“ tapo Panevėžyje rengiamo Kamerinių spektaklių festivalio laureatu. Primename, kad „Muzika 2“ artimiausiu metu LNDT mažojoje salėje bus rodoma š.m. vasario 22 dieną, trečiadienį, 19 val. Daugiau informacijos apie repertuarą – internetiniame tinklapyje www.teatras.lt Bilietus platina „Tiketa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius