Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis „Vilnius City Opera“ sezonas kvies pasikalbėti apie draudimus ir pagundas

Ketvirtadienį bare „Prohibicija“ įvyko 11-ojo „Vilnius City Opera“ (VCO) sezono spaudos konferencija, kurios metu buvo pristatyta nauja teatro programa. Neįprasta konferencijos vieta pasirinkta neatsitiktinai – šiemet VCO komandos nariai žada kalbėti apie draudimus bei pagundas, o kartu neslepia komentuosiantys Lietuvos aktualijas.
„Vilnius City Opera“ spaudos konferencija
„Vilnius City Opera“ spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šio sezono tema – draudimai ir pagundos. Tai, kaip su tuo kovojame, kaip tam pasiduodame, yra labai aktualu mums visiems. Tačiau bet kokie draudimai be diskusijų yra absoliučiai bevaisiai“, – sakė VCO meno vadovė Dalia Ibelhauptaitė, kartu pridūrusi, jog žmonės nesimoko iš savo klaidų, mat istorija jau seniai parodė – kuo didesnis draudimas, tuo didesnė pagunda.

Pasak jos, meno pareiga yra atverti visuomenėje opias problemas ir priversti žmones diskutuoti. Tai neabejotinai darė ir praėjusį sezoną užvėrusi Ch.Gounod opera „Faustas“, atidarysianti ir naująjį sezoną. Šį rudenį jame vaidins meksikietis tenoras Diego Silva, po pasirodymų Vilniuje spėjęs pasirodyti Metropoliteno scenoje, bei prancūzas Sebastien Gueze, prieš keletą metų su „bohemiečiais“ pasirodęs „Bohemoje“. „Fausto“ žiūrovai taip pat išgirs Almą Švilpą, Oleną Tokar ir Jekateriną Gončarovą.

Pasak D.Ibelhauptaitės, Draudimų ir pagundų tema dar ryškesnė šio sezono premjeroje – Camille Saint-Saënso operoje „Samsonas ir Dalila“. Samsonas, nuo kurio priklauso visos žydų tautos išlikimas, yra puikus lyderis, tačiau jis įsimyli Dalilą – priešininkų, filistinų tautos moterį. Išdavęs jai savo paslaptį, Samsonas save ir jo vedamus žmones pasmerkia pralaimėjimui.

Pasak dirigento G.Rimkevičiaus, kiekvienam dirigentui labai svarbu turėti galimybę padiriguoti „Samsoną ir Dalilą“, o kiekvienam mecosopranui – atlikti Dalilos partiją. Šįkart šis vaidmuo patikėtas solistei Justinai Gringytei, kuri partiją apibūdino kaip didžiulį džiaugsmą ir privilegiją.

„Arijas dainuoju seniai, gabaliukus šen ir ten, bet niekada nedainavau šios partijos. Labai laukiu, labai gera tai daryti namie. Tai visai kita rolė, kitos spalvos“, – sakė J.Gringytė, kurią šį sezoną klausytojai vėl galės išvysti ir pernai pristatytoje operoje „e-Carmen“.

D.Ibelhauptaitė teigė, jog VCO visad ieškojo jungčių su kitais žanrais ir muzikos atlikėjais, todėl nenuostabu, jog ir šiemet tarp sezono naujienų rasime netikėto bendradarbiavimo pavyzdžių.

Lapkritį įvyks teatralizuotas Ericos Jennings koncertas „Istorijos iš Niujorko“, pasakosiantis apie airę dainininkę, bandančią tapti žvaigžde Niujorke prohibicijos metais. Kongresų rūmų scenoje E.Jennings pristatys ne tik savo solinę kūrybą, bet ir šiais metais įrašytą džiazo muzikos albumą, kurį prodiusavęs Joseph Baldassare visai neseniai užbaigė darbus ir su Bobu Dylanu.

Po motinystės pertraukos į sceną grįšianti atlikėja teigė ieškojusi partnerių, kurie stebina ir intriguoja. „Tikrai neįsivaizduoju, kas tai galėtų padaryti geriau už visą mūsų komandą“, – sakė E.Jennings.

Kaip teigė D.Ibelhauptaitė, šį sezoną į sceną ketinama sugrąžinti ir klausytojų jau pamėgtas operas „Visos jos tokios“ ir „Trubadūrą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius