-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Naujojo Baltijos šokio“ savaitgalis: nemokami renginiai ir šiandieninio pasaulio veidrodis scenoje

Gegužės 7-8 d. festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“ laukia intensyvus savaitgalis – žiūrovai išvys ne tik spektaklius scenoje, bet ir miestiečius įtraukusį pasirodymą Katedros aikštėje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Miškas“
„Miškas“ / Patrícia Araujo nuotr.

Miškas ant asfalto

Savaitgalį Katedros aikštėje užaugs ypatingas miškas – 7-8 d. būrys savanorių lietuvių drauge su spektaklio „Miškas“ kūrėjomis Clarice Lima, Catarina Saraiva, Nina Fajdiga ir Aline Bonamin bandys kuo ilgiau išstovėti ant galvos. Neįprastos formos pasirodymu analizuojamos kūno, gamtos, klimato ir kolektyvinių praktikų nestabilumo temos. Įsitraukiant ant galvos stovintiems dalyviams, apverčiama kūno erdvė ir kvestionuojamas laikas. Kiek laiko tokio būsenoje išbus kūnas? Kiek laiko išgyvens miškas? Nemokamas ir visiems atviras, drauge su „Caffeine“ pristatomas pasirodymas skirtas Vilniaus 700 metų jubiliejui.

Stebėti paveikslą

Lietuvos muzikos ir teatro akademija kasmet rengia scenos meno darbų konkursą, kurio metu šokio ir teatro specialybių studentai pristato savo sukurtus spektakliu eskizus. Paskutiniame konkurse laureatais tapo šokėjai Emilija Korsakaitė, Povilas Jurgaitis ir aktorius Martynas Berulis su eskizu „Paveikslas“. Šiandien „Paveikslas“ – baigtas kūrinys, laukiantis žiūrovų „Naujojo Baltijos šokio“ scenoje. Jame iš skirtingų perspektyvų stebimos judesiu išreiškiamos gyvenimo situacijos, žiūrovai kviečiami susimąstyti apie stebėjimo veiksmą. „Menų spaustuvėje“ gegužės 7 d. rodomas spektaklis – atviras, reikalinga tik registracija.

Žvilgsnis į šiandienos pasaulį

Choreografė Adrienn Hód – vienas svarbiausių balsų Vengrijos šiuolaikinio šokio scenoje. Gegužės 7 d. ji drauge su Vokietijos šokio trupe „Unusual Symptoms“ festivalyje pristatys spektaklį „Šalia“. Jame dešimt šokėjų atskleidžia suktą ir negailestingą požiūrį į politines ir socialines situacijas. Sklidini tamsaus humoro, ekstazės kupina šokiu kalba, šokėjai prieš mūsų akis atskleidžia šiuolaikinį amžių. Jie kvestionuoja auditorijos įsitikinimų ribas, jų stereotipus, pozicijas, perdėlioja jų santykius. Provokuojantis ir tik suaugusiems skirtas pasirodymas rodomas Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Kūrinys pristatomas su Goethe-Institut Vilnius.

Daugiau informacijos rasite čia. Bilietus platina bilietai.lt. Festivalį rengia Lietuvos šokio informacijos centras ir „Vilniaus festivaliai“, finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos kultūros ministerija ir Vilniaus miesto savivaldybė. Dalis festivalio renginių pristatomi kartu su tarptautiniais šokio tinklais „Aerowaves“ ir „Big Pulse Dance Alliance“, projektu „Perform Europe“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius