Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Neįgaliųjų Naujojo teatro spektaklis „Stiklinis žvėrynas“ sugrįžta pas Vilniaus žiūrovus

Birželio 4 d., antradienį, 18.30 val., Vilniaus teatre „Lėlė“ Neįgaliųjų Naujasis teatras pristato dviejų dalių tragikomediją „Stiklinis žvėrynas“.
Spektaklis „Stiklinis žvėrynas“
Spektaklis „Stiklinis žvėrynas“ / D.Matvejevo nuotr.
Temos: 1 Teatras

Spektaklyje pasakojama vienos šeimos istorija. Jos veikėjai nesugeba realiai mąstyti ir gyventi. Motina paskendusi praeities prisiminimuose, sūnus trokšta romantiškų nuotykių, o dukra užsisklendusi savo stiklinių žvėrelių pasaulyje. Veikėjų sukurtos iliuzijos jiems yra svarbesnės nei tikrovė, kurioje jie jaučiasi bejėgiai ir nesaugūs. Spektaklio herojai – keisti žmonės, kurių sielos yra trapios kaip stiklas...

1944-aisiais „Stiklinis žvėrynas“ tapo didžiule Čikagos teatrų sensacija, o po metų sulaukė nepaprasto pasisekimo Brodvėjuje. Iš tikrųjų tai buvo pirmasis Tennessee kino scenarijus, tačiau perdirbtas į pjesę, Brodvėjuje buvo suvaidintas 1945 metų kovo 31 dieną, ir Williamso gyvenimas pasikeitė visiems laikams.

Pagrindinė Williamso pjesių tema, pasak jo paties, siekis atskleisti neigiamą poveikį, kurį visuomenė daro jautriam, nonkomformistiniam individui.

„Pragaras esi tu pats, vienintelis būdas nuo jo išsigelbėti – atsisakyti savęs tam, kad giliai atjaustum kitą žmogų“. (Tennessee Williams)

Režisierius – Artūras Šablauskas

Režisieriaus asistentė – Nijolė Stankevičiūtė

Scenografė – Birutė Kapustinskaitė

Choreografas – Sergej Jerpyliov

Aktoriai

AMANDA VINGFILD – Angelė Fišeraitė – Šakalienė

TOMAS VINGFILD – Marius Černiauskas

LORA VINGFILD – Svetlana Laima Zemleckienė

DŽIMAS O‘KONOR – Jurijus Majauskas

Bilietų kaina 25Lt.

Rezervuojant bilietus telefonu +370 670 17789 kaina 25Lt., atsiimti bilietus galite likus valandai iki spektaklio pradžios. Bilietus galima įsigyti www.bilietai.lt ir Bilietai lt platinimo vietose ( taikomi papildomi mokesčiai)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius