Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįvykęs „Išvarymas“ pagaliau buvo suvaidintas: O.Koršunovas sako, kad tokio anšlago dar nebuvo

„Iš trijų – vienas. Būtų trys, būtų triguba šventė, bet ir viena šventė buvo neįtikėtina. Tokio anšlago dramos teatras Lietuvoje nematė dešimtmečius! Žmonės stovėjo, sėdėjo ant laiptų, turėklų ir rodos kabėjo ant lubų. Ir jeigu būtų visi trys spektakliai, būtų trys anšlagai. O jeigu dešimt, tai būtų ir dešimt anšlagų“, – savo feisbuko paskyroje rašė režisierius Oskaras Koršunovas. Sausio 11 d. legendinis O.Koršunovo režisuotas „Išvarymas“ neįvyko dėl sustreikavusios aktoriaus sveikatos, visgi spektaklis galiausiai įvyko ir susilaukė didžiulio dėmesio.
Oskaro Koršunovo teatro 25-mečiui skirta konferencija-renginys
Oskaro Koršunovo teatro 25-mečiui skirta konferencija-renginys / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Apie spektaklio populiarumą O.Koršunovas svarstė savo feisbuko paskyroje. 15min dalinasi tekstu:

„Kai ,,Išvarymas“ buvo rodomas arenose, tai ir ten buvo anšlagai. Po keletą tūkstančių žiūrovų. Iš viršaus aktoriai atrodė tarsi skruzdėliukai. Bet tie skruzdėliukai atominiai. Išlaikydavo žiūrovų dėmesį visas šešias valandas.

,,Bilietus pirkom birželį. Tu tik pagalvok, praėjo pusė metų!“. Sako vyras moteriai per pertrauką. Ir išties, nors bilietai buvo pirkti prieš pusmetį, tuščių vietų nebuvo. Visi susiplanavo taip, kad įtaikytų. Na žinoma ir bilietų kaina neleidžia užsimiršti. Penkiasdešimt eurų, tai tris ar keturis kartus brangiau, nei į kitus LNDT spektaklius. Bet verta. Tiek galima sumokėti vien už genialiojo Mariaus-Vandalo nemirtingą mirštančios gulbės šokį.

Žiūrovai įvairiausi, mokinukai, studentai, mokytojai, darbininkai, menininkai, žvaigždės, verslininkai, politikai ir senjorai. Vakar vienoje eilėje sėdėjo Maldeikis ir Vėgėlė. Čia nebėra elito ir varguolių, kairės ir dešinės. Visi išvaryti. Tai liečia visus, bent jau visą rytų Europą. Kur bebūtų statomas ,,Išvarymas“, visur buvo panaši reakcija. Latvijoj, Estijoj, Rumunijoj. Kai lietuvišką ,,Išvarymą“ rodėm Varšuvoj, Lenkijos nacionaliniame dramos teatre, lenkai stebėjosi ir šaukė – kodėl toks spektaklis neatsirado pas juos! ,, Gal todėl, kad pas mus nėra tokio aktoriaus, kaip Marius Repšys!“. Sakė tostą keldamas, kultinis lenkų aktorius ir intelektualas Janusz Gajos.

Pjesėje yra paslaptis. Yra kažkas, kas sprogdina patirties ir atminties atomą, sielos geną bendrą visiems. Spektaklis pasakoja apie 90-tuosius. Apie laiko istorinę, techtoninę slinktį, lūžį, keitusį žmonių pažiūras, likimus, gyvenimą. Apie neįtikėtinai sunkius laikus, kai buvo sunku išgyventi, o dar sunkiau išlikti žmogumi. Kai iš naujo reikėjo sukurti save. Kaip sako spektaklyje senasis Benas ,,iš šūdo sulipdyt veidą“. Tai tie baisieji laukinio kapitalizmo laikai, su visu savo moraliniu ir ekonominiu smurtu.

Spektaklis susiaudžia iš begalės persipinančių temų. Tai ne tik istorinis ir socialinis pjūvis to laikmečio, kuris iki šiol neapmąstytas ir įvertintas. Taip ir išliekantis juodąja skyle, nors būtent tame dešimtmetyje kūrėsi pagrindas ant kurio stovime. Spektaklis turi ir gilesnį, jau belaikį sluoksnį. Išvarymo iš rojaus, Ievos ir Adomo, ir kitų mitų naratyvų, tarkim Eglės, žalčių karalienės. O kartu tai labai paprastas pasakojimas. Gal todėl, kad Marius Ivaškevičius varė į Londę ir rinko tas istorijas iš pirmų lūpų.

Gal visa tai ir yra priežąstis ,,Išvarymo“ populiarumo. Nelengo spektaklio apie nelengvus laikus.

,,Išvarymas“ apvalo ir grąžina į bendrystę, kuri ir yra tėvynė ir rojus. Todėl čia žiūrovai gali padėkoti aktoriams, o aktoriai žiūrovams. Kaip tikram teatre!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius