-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

OKT/Vilniaus miesto teatras spektaklius rodys nuo Skandinavijos iki Sibiro

Rumunija-Vokietija-Kroatija-Lenkija-Švedija. Tokį maršrutą OKT/Vilniaus miesto teatro trupė ketina įveikti vos per mėnesį. Gastrolių maratoną pradėję aktoriai jau apkeliavo visą Rumuniją, ką tik išvyko iš Dresdeno, o jau antradienį sės prie ilgo „Dugne“ stalo Rijekos teatro scenoje, Kroatijoje.
OKT teatro trupė gastrolėse Dresdene
OKT teatro trupė gastrolėse Dresdene / Tomo Žaibaus nuotr.

Tačiau tai dar ne visos kelionės. Lėktuvuose ir tamsiose teatrų salėse OKT trupė praleis visą vasarą ir tik vėlyvą rudenį galės atsipūsti, kai gastroliuoti nebeleis Oskaro Koršunovo spektaklių po atostogų išsiilgusi Lietuvos publika. Pats režisierius į gastroles vykti negali, nes šiuo metu Oslo nacionaliniame teatre, Norvegijoje, stato spektaklį „Peras Giuntas“ pagal Henriko Ibseno pjesę.

Balandžio pabaigoje į Rumuniją OKT išvažiavo pakilios nuotaikos:  prieš mėnesį aktoriai jau buvo išbandę rumunų publiką nedideliame Transilvanijos mieste Sfintu George, kur festivalyje  „Reflex“ parodytus spektaklius „Hamletas“ ir „Dugne“ žiūrovai sutiko labai palankiai. Šįkart Krajovoje ir Bukarešte rodytas spektaklis „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, o Karakalyje – „Meistras ir Margarita“ taip pat buvo palydėti ovacijomis.

Iš karto po Rumunijos OKT keliai pasuko Vokietijos link – į „Hellerau“ teatrą Dresdene, kur buvo parodytas O.Koršunovo spektaklis „Dugne“ pagal M.Gorkio pjesę. „Hellerau“ teatras skaičiuoja savo šimtametę istoriją, kuomet buvo užsitarnavęs „modernizmo laboratorijos“ vardą. Europos intelektualai rinkdavosi į „Hellerau“ vykstančius vasaros festivalius, kur buvo kuriami nauji būdai sujungti gyvenimą, darbą ir meną. Nors Pasauliniai karai buvo sustabdę „Hellerau“ veiklą, tačiau jis laikas nuo laiko atsinaujindavo ir nuo 2009 šiame teatre pasirodymai vyksta ištisus metus.
Dabar „Hellerau“ siekia vėl atgauti svarbiausio Vokietijos ir Europos šiuolaikinio meno centro vardą, tad didžiausią dėmesį skiria šiuolaikiniam šokiui ir muzikai bei naujoms teatro formoms. OKT teatrui buvo skirta garbė šiame kontekste parodyti savo spektaklį „Dugne“.

Pradžią padaręs Vokietijoje „Dugne“ toliau bus rodomas Mažosios scenos festivalyje Rijekoje, Kroatijoje bei „Kontakt“ festivalyje, Torūnėje, Lenkijoje. Po šių gastrolių aktoriai galės porą savaičių atsipūsti, nes į kelionę išvyks naujausias O.Koršunovo spektaklis „Miranda“, kuriame vaidina tik du aktoriai: Airida Gintautaitė ir Povilas Budrys. Jų pasirodymas laukiamas prestižiniame Bergmano festivalyje, Stokholme, Švedijoje, Platonovo festivalyje, Voroneže, Rusijoje, ir Shakespeare'o festivalyje, Noise, Vokietijoje.

Turbūt įdomiausia kelionė laukia „Vasarvidžio nakties sapno“ kūrybinės grupės. Jų gastrolių maršrutas nusitęs net iki Sibiro platumų. Birželio viduryje spektaklis bus rodomas Krasnojarske, Ačinske ir Železnogorske.
Tad OKT/Vilniaus miesto teatro laukia karšta vasara, po kurios Vilniaus vardas skambės visoje Europoje nuo Skandinavijos iki Sibiro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius