-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

OKT/Vilniaus miesto teatre – spektaklis „Emigrantai“: ar verta grįžti į Lietuvą?

OKT/Vilniaus miesto teatras pristato dviejų aktorių Igorio Reklaičio ir Gintaro Čajausko spektaklį pagal lenkų dramaturgo Slawomiro Mrožeko pjesę „Emigrantai“.
Spektaklis „Emigrantai“
Spektaklis „Emigrantai“ / OKT/Vilniaus miesto teatro nuotr.

„Lietuvą jau paliko šimtai tūkstančių tėvynainių, kasdien kalbame apie  vieną aktualiausių šių dienų Lietuvos problemų – emigraciją. O kas tai yra? Su kokiomis dvasinėmis ir psichologinėmis problemomis susiduria žmogus, palikęs tėvus ir vaikus, palikęs namus ir gimtąjį kraštą? Koks jis sugrįš atgal į tėvynę? Ar sugrįš? Ar yra prasmė sugrįžti?“ – klausia spektaklio kūrėjai. 

Dviejų skirtingų socialinių sluoksnių atstovai, kuriuos įkūnija I.Reklaitis ir G.Čajauskas, priversti gyventi kartu tamsioje pusrūsio patalpoje be langų ir be jokio komforto. Nežinome nei tikslių vardų, nei pavardžių, nei tautybės, nei pilietybės. Vienas vadinamas XX, o antras – AA. Apie juos žinome tik tiek, kad XX – prastų manierų ir įpročių provincialas, kurio vienintelis gyvenimo tikslas – užsidirbti svetimoje šalyje daug pinigų. Antrasis pusrūsio gyventojas AA – dėl politinių įsitikinimų  tėvynę palikęs intelektualas.

Klaipėdos dramos teatro aktoriaus I.Reklaičio ir buvusio Šiaulių dramos teatro aktoriaus G.Čajausko spektaklis „Emigrantai“ buvo parodytas ne tik Klaipėdoje, bet ir trijuose D.Britanijos, į kurią geresnio gyvenimo beieškodami yra išvykę nemažai lietuvių, miestuose.

Aktoriaus I.Reklaičio keliai su OKT/Vilniaus miesto teatru ir pačiu režisieriumi Oskaru Koršunovu susikerta nebe pirmą kartą: aktorius 2004 metais yra pelnęs „Auksinį scenos kryžių“ už vaidmenį O.Koršunovo spektaklyje „Šaltas vaikas“, vaidino jo režisuotame spektaklyje „Kelias į Damaską“.  Anuomet O.Koršunovas spektaklių kurti vyko į Klaipėdos dramos teatrą, šįkart I.Reklaitis atvyksta kurti į OKT Studiją Vilniuje.

Spektaklis vyks lapkričio 28 d. ir 29 d. 19 val. OKT Studijoje Ašmenos g. 8, Vilniuje. Bilietus platina „Tiketa“. Daugiau informacijos – teatro tinklalapyje www.okt.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius