-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Operos ir baleto teatrui bei Filharmonijai toliau vadovaus G.Kėvišas ir R.Prusevičienė

Ketvirtadienį vykusiuose konkursuose tinkamiausiais vadovauti Nacionaliniam operos ir baleto teatrui bei Nacionalinei filharmonijai pripažinti ligšioliniai šių įstaigų vadovai – Gintautas Kėvišas ir Rūta Prusevičienė.
Gintautas Kėvišas
Gintautas Kėvišas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pranešė Kultūros ministerija, konkurse Operos ir baleto teatro vadovo pareigoms užimti taip pat dalyvavo Juozas Koreiva.

Teatro penkerių metų kūrybinės veiklos programoje konkursą laimėjęs G.Kėvišas akcentuoja teatro plėtrą, suplanuotas Lietuvių ir užsienio autorių spektaklių premjeras. Taip pat 2018 metais švenčiamo Lietuvos Nepriklausomybės 100–mečio bei 2020 metais minimo Lietuvos operos 100–mečio programas.

„Tinkamai formuojant repertuarą, derinant meninius principus su meno rinkos reikalavimais, būtina sekti Europos ir pasaulio operos ir baleto meno tendencijas ir į jas reaguoti“, – teigia G.Kėvišas.

Nacionalinei filharmonijai toliau vadovausianti R.Prusevičienė sako sieksianti, kad jos vadovaujama koncertinė įstaiga taptų nacionalinės muzikos programos koordinavimo centru Lietuvoje ir užsienyje.

„Sieksiu, kad Lietuvos nacionalinė filharmonija taptų nacionalinės muzikos programos koordinavimo centru Lietuvoje ir užsienyje“, – teigia R.Prusevičienė.

Ji taip pat pabrėžia Lietuvos valstybės 100–mečio muzikinės programos parengimą bei tai, kad bus stengiamasi užtikrinti Lietuvos atlikėjų ir kompozitorių kūrybos sklaidą užsienyje.

2018 metais kartu su partneriais – Latvijos ir Estijos koncertų organizacijomis – filharmonija surengs koncertinius mainus bei kartu pristatys programas Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Kinijoje.

2018–2020 metais laikotarpiu numatoma atnaujinti Nacionalinės filharmonijos didžiąją salę ir Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro instrumentarijų, siekiant aukščiausios garso kokybės ir atlikimo standartų.

Su konkurso laimėtojais Kultūros ministerija sudarys penkerių metų trukmės darbo sutartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius