Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oskaro Koršunovo „Hamletas“ įtikino ir pietietišką Žironos publiką

Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatro gastrolės pakrypo pietų link. Trupė lankėsi Ispanijoje, kur spalio 29 dieną buvo parodytas Williamo Shakespeare`o „Hamletas“, režisuotas paties Oskaro Koršunovo. Vilniečių spektaklis – tarptautinio teatro festivalio „Temporada Alta“, vykusio Žironoje, dalis.
OKT Ispanijoje
OKT Ispanijoje / Tomo Žaibaus nuotr.

Kaip rašoma pranešime spaudai, šiame sezoną jau daugybę kartų lankęsi atšiauriose Skandinavijos ar Rytų Europos šalyse, šį kartą Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatro aktoriai turėjo progą prisiminti, kokia gali būti pietietiška publika.

„Už skandinaviškus žiūrovus keliu taurę gero pietietiško vyno, o už aštriai pietietiškus katalonus – šaltos šaltos naminukės stikliuką. Jie nuostabūs, reaguoja labai tiksliai. Ten, kur reikia, netramdo savęs, eina kartu su veiksmu, o kur liūdna ar jautru – verkia. Jie moka linksmintis ir moka liūdėti, jie moka rėkti, bet tuo pačiu ir tylėti“, – savitą Žironos publiką teigiamai įvertino aktorius Julius Žalakevičius, „Hamlete“ kuriantis Fortinbraso vaidmenį.

„Netikėta buvo tai, jog ispanų publika reagavo į sprendimus, o ne tiesiog tik į patį veiksmą“, – publikos nuovokumas nustebino „Hamleto“ Laertą, aktorių Darių Gumauską.

Nemenką dėmesį teko atlaikyti ir į gastroles vykusiam režisieriui bei teatro meno vadovui Oskarui Koršunovui. Jam teko atsakinėti į žurnalistų klausimus tiek dar būnant Lietuvoje, pasitelkus šiuolaikines technologijas, tiek jau Žironoje, spaudos konferencijos metu, kuomet režisierius pateko į tikrą žurnalistų, fotografų ir televizijos operatorių apgultį.

Rudenį Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatro dar laukia dvejos užsienio gastrolės. Lapkričio 8 dieną Vokietijos publika turės galimybę pamatyti „Mirandą“ – spektaklis dalyvaus „Euro-Scene“ festivalyje Leipcige. Tada – teatro viešnagė Lenkijoje, Katovicuose. Festivalyje „Ars Cameralis Silesiae Superioris“ bus parodyti spektakliai „Miranda“ ir „Dugne“.

Į Vilnių „Hamletas“ sugrįš jau žiemą. Gruodžio 27 dieną aktoriai lauks vilniečių ir miesto svečių Ūkio banko teatro arenoje. Spektaklio pradžia 19 valandą. „Tai yra labai jautrus spektaklis, skirtas žmonėms nuo studento iki senjoro. Jis sudrebina kiekvieną, norintį įsileisti į save, į savo sielą šiek tiek jaudulio“, – teigia „Hamleto“ Fortinbrasas Julius Žalakevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius