-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oskaro Koršunovo „Katedros“ užkulisiai – Lietuvos nacionaliniame dramos teatre veikiančioje nuotraukų parodoje

Ateinantį pirmadienį, gruodžio 3-iąją 18 val. Lietuvos nacionalinio dramos teatro fojė vyks išskirtinis atvirų durų vakaras. Pirmadieniais tradiciškai nedirbantis teatras kvies fotografijos mėgėjus: čia įvyks fotomenininko Tomo Ivanausko nuotraukų ekspozicijos „Atstatant Katedrą“ atidarymas.
Repeticijose Monika Vaičiulytė ir Dainius Gavenonis
Repeticijose Monika Vaičiulytė ir Dainius Gavenonis / Tomo Ivanausko nuotr.
Temos: 2 Sorbona Teatras
Tomo Ivanausko nuotr./Repeticijose režisierius Oskaras Koraunovas ir aktorius Marius Repays
Tomo Ivanausko nuotr./Repeticijose režisierius Oskaras Koršunovas ir aktorius Marius Repšys

„Teatre žiūrovai mato tik galutinį rezultatą scenoje, o man norėjosi parodyti kūrybinį procesą, praverti duris į teatro „virtuvę“. Dirbti teko tikrai daug, kadangi pats sau mečiau iššūkį fotografuoti analoginiu fotoaparatu ir nespalvota juosta. Todėl negalėjau sau leisti pleškinti šimtus kadrų. Kiekvienas kadras, kiekviena nuotrauka yra išieškota, išlaukta ir subrandinta“, – fotografijos projekto idėją atskleidė T. Ivanauskas.

Repeticijų „dokumentavimas“ fotojuostoje buvo paties fotografo sumanymas, kurį iš karto palaimino spektaklio režisierius Oskaras Koršunovas ir kūrybinė grupė. T. Ivanauskas repeticijas pro fotoaparato objektyvą ėmė stebėti vos prasidėjus pjesės skaitymams, tad nuotraukas parodai teko rinkti iš daugiau negu 800 kadrų. Iš viso parodoje, LNDT fojė veiksiančioje iki 2013 m. sausio pabaigos bus eksponuojamos 63 nuotraukos.

Tomo Ivanausko nuotr./Repeticijose aktoriai Marius Repays ir Vytautas Anužis
Tomo Ivanausko nuotr./Repeticijose aktoriai Marius Repšys ir Vytautas Anužis

Pasak fotografo, juodai-baltų nuotraukų stilistiką padiktavo pati Justino Marcinkevičiaus poema „Katedra“. „Sunku būtų įsivaizduoti spalvotą „Katedrą“. Nespalvota fotografija man yra monumentalumo išraiška, fotografijos pamatas. Kaip ir Katedra, kurią Laurynas iš pradžių įsivaizduoja kaip monumentą kūrėjui, jo talentui“, – pasakojo T. Ivanauskas. „Tačiau svarbiausia tai, kad režisierius ir aktoriai manimi pasitikėjo, įsileido stebėti tą šventą procesą. Šiandien turime puikią parodą, kurią, tikiu, įvertins teatro lankytojai“, – teigė fotografas.

Primename, jog fotomenininko Tomo Ivanausko nuotraukų iš „Katedros“ repeticijų paroda LNDT fojė veiks jau šiandien. Pirmieji ją išvys „Katedros“ premjeros žiūrovai. Paroda veiks iki 2013 m. sausio pabaigos.

Oficialus parodos atidarymas ir susitikimas su nuotraukų autoriumi vyks ateinantį pirmadienį, gruodžio 3 d. 18 val. LNDT fojė. Tai bus vienintelis vakaras, kuomet įėjimas į parodą bus atviras visiems norintiesiems. Kitomis dienomis parodą išvysti galės tik LNDT spektaklių lankytojai.

Tomo Ivanausko nuotr./Repeticijų akimirka
Tomo Ivanausko nuotr./Repeticijų akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius