-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oskaro Koršunovo teatras lankysis Kaune, Klaipėdoje ir Jonavoje

Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatro trupė pasirinko savotišką atokvėpio nuo užsienio gastrolių formą. Tai – gastrolės Lietuvoje. Gruodžio mėnesį Klaipėdos publikai teatras parodys spektaklį „Miranda“, o Kauno bei Jonavos – „Dugne“.
Oskaro Koršunovo teatras
Oskaro Koršunovo teatras / D.Matvejevo nuotr.

Jau gruodžio 9 dieną Oskaro Koršunovo režisuota „Miranda“ (pagal Williamą Shakespeare`ą) lankysis Klaipėdoje. Spektaklyje vaidins uostamiesčio publikai puikiai pažįstamas aktorius Darius Meškauskas bei Airida Gintautaitė.

„Mirandoje“ nagrinėjamos okupacijos, ištrėmimo bei emigracijos ne savo noru temos artimos ir pačiam D. Meškauskui. „Man suprantamas tas laikotarpis. Dar dabar prisimenu kaip mokytojai ir tėvai išsisukinėdavo nuo nepatogių klausimų. Tiesiog, kad vaikas, o po to ir paauglys nepripliurptų ko nereikia ir nepridarytų jiems žalos“, – apie laikotarpį, kuomet egzistavo dvi tiesos, tačiau viena teisesnė už kitą, kalba aktorius.

Spektaklis „Miranda“ vyks gruodžio 9 dieną, Klaipėdos Žvejų rūmuose (Taikos pr. 70). Pradžia 18 valandą.

Kauno bei Jonavos publika sulauks taip pat Oskaro Koršunovo režisuoto spektaklio „Dugne“ (pagal Maksimą Gorkį). Kaune trupė lankysis gruodžio 13 dieną, o Jonavoje – gruodžio 14 dieną. Spektaklyje vaidina aktoriai Dainius Gavenonis, Darius Gumauskas, Rasa Samuolytė, Darius Meškauskas, Rytis Saladžius, Nelė Savičenko, Julius Žalakevičius, Jonas Verseckas, Tomas Žaibus ir Giedrius Savickas.

„Šis spektaklis – tai laboratorija, kurioje bandomieji esame mes patys. Tai buvo pirmasis mūsų teatro spektaklis, kai galvojome ne apie rezultatą, o siekėme išmėginti, surasti save. Gorkio tekstas tampa aktualus tik tuomet, kai aktorius sugeba personažą išauginti savo dirvoje, kai kurdamas jį remiasi savo patirtimi. Tai ir yra didžiausias laboratorijos tikslas. Būtent ta aktoriaus asmenybės ir kuriamo kito, jam svetimo personažo sankirta“, – apie spektaklį „Dugne“ kalba pats režisierius O. Koršunovas.

Spektaklyje „Dugne“ žiūrovų laukia itin artima akistata su aktoriais, nepaliekant net menkiausios ribos ar galimybės pasislėpti. „Susitelkimas tokioje mažoje erdvėje yra ne užsidarymas, o priešingai – atsivėrimas. Tokioje situacijoje visada esi tarsi rodomas stambiu planu, todėl savaime tampi atviras. Kuo didesnė salė, kuo toliau nuo žiūrovų, tuo labiau užsidarai. Kada esi čia pat, arti, užtenka tik pagalvoti, o žiūrovas jau mato. Didelėje scenoje reikia stengtis, kad tai būtų išgirsta. Ten turi pameluoti, o čia meluoti nereikia“, – teigia aktorius D. Meškauskas.

Spektaklis „Dugne“ vyks Kauno Girstučio kultūros ir sporto centre (Kovo 11-osios g. 26). Bus rodomi du spektakliai – 17.30 val. ir 19.30 val.

Jonavoje aktoriai publikos lauks Jonavos kultūros centre (Žeimių g. 15). Spektaklio pradžia 18 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius