-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro vadovu tapo Leonas Blėdis

Pirmadienį paaiškėjo, jog Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro vadovo konkursą, kurį organizavo Kultūros ministerija, laimėjo kultūros vadybininkas Leonas Blėdis.
Leonas Blėdis vadovaus Juozo Miltinio teatrui Panevėžyje
Leonas Blėdis vadovaus Juozo Miltinio teatrui Panevėžyje / „Facebook“ nuotr.

L.Blėdis dirbo Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro vadovo padėjėju 2011–2012 m., nuo 2013 m. buvo VšĮ „Tiesiog teatras“ vadovas. L.Blėdis yra legendinio J.Miltinio dramos teatro ir kino aktoriaus, teatro režisieriaus Vaclovo Blėdžio (1920–1999) sūnus.

„Labai tikiuosi, kad naujasis vadovas padės teatrui susigrąžinti legendinio J.Miltinio teatro vardą ir įgyvendins modernaus teatro viziją. Esu tikra, kad tai pasiekiamas tikslas, teatras turi tam potencialo“, – teigė kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson Kultūros ministerijos išplatintame pranešime spaudai.

Leonas Blėdis pristatė parengtą Juozo Miltinio dramos teatro penkerių metų perspektyvinę kūrybinės veiklos programą akcentuojant teatro struktūros formavimo ir veiklos principus bei Lietuvos kultūros ir meno pristatymą užsienyje.

Naujojo teatro vadovo kadencijos trukmė – penkeri metai.

Juozo Miltinio dramos teatras nuolatinio vadovo neturi nuo liepos mėnesio, kai dėl seksualinio priekabiavimo ir kitų pažeidimų buvo atleistas Linas Marijus Zaikauskas.

BNS primena, kad prokuratūra L.M.Zaikauską kaltina kėsinimusi versti lytiškai santykiauti. Už tai įstatymai numato areštą arba laisvės atėmimą iki trejų metų. Prokurorai tyrė aktorės Erikos Račkytės skundą, kad dabar jau buvęs J. Miltinio dramos teatro vadovas per spektaklio „Mergaitės svajonė“ repeticijas ne kartą minėjo, jog po premjeros ji turės su juo permiegoti, ją per prievartą bučiavo.

Ankstesniam teatro vadovui režisieriui Romualdui Vikšraičiui kolektyvas buvo pareiškęs nepasitikėjimą. Nepaisant to, jis J.Miltinio teatrui vadovavo visą kadenciją 2010-2015 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius