-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulyje garsi režisierė Kirsten Dehlholm pradėjo darbus Lietuvos nacionaliniame dramos teatre

Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (LNDT) finalinius spektaklio visai šeimai „Kosmosas+“ kūrimo darbus pradėjo garsi danų režisierė Kirsten Dehlholm. Ji vadinama viena ryškiausių postdraminio teatro kūrėjų, kurios įspūdingas darbų vizualumas nepalieka abejingų.
Kirsten Dehlholm
Kirsten Dehlholm / D.Matvejevo/LNDT nuotr.

K.Dehlholm yra viena kūrybinės organizacijos, puikiai žinomos naujausiomis teatro tendencijomis besidomintiems žiūrovams, „Hotel Pro Forma“ įsteigėjų (1985). Pati K.Dehlholm ir „Hotel Pro Forma“ yra pelnę daugybę prestižinių Danijos ir kitų Europos šalių meno institucijų apdovanojimų.

Šiuo metu Lietuvos nacionaliniame dramos teatre vyksta K.Dehlholm vadovaujami baigiamieji „Kosmoso+“ kūrimo darbai, kurie prasidėjo dar 2012-aisiais, kai LNDT meno vadovo kvietimu K.Dehlholm sutiko pirmą kartą savo karjeroje sukurti spektaklį paaugliams ir visai šeimai. „Bet tai turi būti spektaklis apie kosmosą“, – tokia buvo daug įspūdingų spektaklių įvairiose pasaulio scenose sukūrusios režisierės sąlyga.

Lietuvos auditorijai kuriamą spektaklį K.Dehlholm vadina vienu didžiausių kūrybinių iššūkių. Šiuo metu prasidėjusios repeticijos su Lietuvos aktoriais ir atskiros repecijos su spektaklyje pasirodysiančiais vaikais yra tik nedidelė dalis daugiau kaip prieš metus prasidėjusios kūrybos.

Pirmiausiai „Hotel Pro Forma“ dirbtuvėse Kopenhagoje K.Dehlholm su jungtine Lietuvos ir Danijos kūrybine grupe pradėjo formuoti būsimo spektaklio dramaturgiją, po to – muziką ir vaizdinius. Į spektaklio teksto kūrimą buvo įtraukti rašytojai iš Danijos bei Lietuvos (Mindaugas Nastaravičius) ir netgi vaikai. Vaizdinės ir informacinės medžiagos buvo ieškoma ne tik gilinantis į naujausius mokslinius atradimus, bet ir bendraujant su NASA ekspertais. Lietuvos kūrėjai tuo pat metu dirbo Vilniuje – buvo braižomi kostiumų, dekoracijų eskizai, kuriama muzika, rašomi tekstai.

„Šiuo metu Kosmoso+“ kūrimai darbai pasiekė finišo tiesiąją – beliko viską sudėlioti į vietas, su aktoriais sukurti visas scenas. Džiaugiuosi, kad daugiau nei metus plėtotas spektaklis pagaliau virsta realybe ir labai nekantrauju pristatyti jį Lietuvos auditorijai“, – apie repeticijas Vilniuje pasakojo K. Dehlholm.

Prieš „Kosmoso+“ premjerą Lietuvos nacionalinis dramos teatras kviečia susipažinti su Kirsten Dehlholm kūryba ir vasario 26 d. 15.30 val. kviečia į nemokamą jos spektaklio „Karo suma“ įrašo peržiūrą Mažojoje salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius