-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pašėlusioje premjeroje aktoriai vaikus ragins nebijoti būti kitokiais

Vilniaus mažajame teatre suaugę aktoriai tampa išdykusiais vaikais, prisiminę vaikystės žaidimus, leidžia sau kvailioti ir tiesiog šėlti scenoje – repeticijose gimsta režisierės Olgos Lapinos 4-8 metų vaikams skirtas spektaklis „Brangusis atrakcionų parko dėde“, kurio premjera įvyks jau lapkričio 4 d.
Spektaklio „Brangusis atrakcionų parko dėde“ pristatymas
Spektaklio „Brangusis atrakcionų parko dėde“ pristatymas / Audrės Domeikaitės / 15min nuotr.

„Šis spektaklis įkvėptas Tove'ės Jansson kūrybos. Rašytoja sukūrė labai smagius, chuliganiškus ir muzikalius personažus hemulius. Tačiau vienas jų – nekenčia triukšmo, o jam tenka dirbti atrakcionų parke, – siužetą atskleidė pernai „Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanota režisierė. – Šių keistų personažų šeima stengsis vargšą dėdę įtikinti, kad linksmintis yra gera, o jis turės juos išmokyti, kad linksmintis reikia saikingai.“

Kūrėja išdavė, kad spektaklis bus interaktyvus – jame nebus sienų tarp scenos ir salės, vaikai galės aktyviai dalyvauti veiksme. Aktoriai Jokūbas Bareikis, Vytautas Rumšas jaunesnysis, Kirilas Glušajevas ir Ilona Kvietkutė šiuolaikiniams vaikams rodys savo vaikystės žaidimus, o Edmundas Mikulskis, vaidinsiantis ramybę ir vienatvę mėgstantį hemulį, mokys nebijoti būti kitokiu. 

„Pagrindinis personažas, manau, yra artimas daugeliui vaikui, nes jis yra visiškai kitoks: ramus, ne toks triukšmingas, turintis kitokių svajonių. Vaikystėje būti kitokiu yra ne taip lengva, galbūt šis spektaklis tiems vaikams, kurie jaučiasi kitokie, padės nesijausti prastesniais“, – mintimis dalijosi V.Rumšas.

Audrės Domeikaitės/15min.lt nuotr./Spektaklio Brangusis atrakcionų parko dėde pristatymas
Audrės Domeikaitės/15min.lt nuotr./Spektaklio „Brangusis atrakcionų parko dėde“ pristatymas

Vyresnės kartos aktorius E.Mikulskis neslėpė susižavėjimo šį spektaklį kuriančiu jaunimu ir prisipažino, kad nors vaikiškuose spektakliuose yra vaidinęs ne kartą, tokios patirties kaip šįkart – dar neturėjo.

„Šie jauni žmonės kaip iš gausybės rago traukia žaidimus, drąsiai improvizuoja ir kvailioja. Tai mane žavi, – šypsojosi artistas. – O mano kitokio personažo bet kokios pastangos pasišalinti į vienatvę, apmąstymus vistiek galiausiai turi atvesti atgal į bendravimą. Juk žmogus – socialinė būtybė, jam negera būti vienam.“

Iš Maksvos atvykęs muzikinės dalies vadovas Artiomas Tulčinskis dramos teatro aktorius šiame spektaklyje privertė dainuoti ir net groti muzikos instrumentais.

„Tam tikra prasme tai yra iššūkių spektaklis. Aš šiaip nedainuoju, o čia traukiam dainą dviem ar net trim balsais, groju lėkštėmis, būgnais, skudučiais – tai tolygu kosmosui“, – mušdama būgną, juokėsi I.Kvietkutė.

„Sulaukęs 32-ejų, džiaugiuosi išmokęs vaikščioti ant kojūkų, – nauja patirtimi džiaugėsi J.Bareikis. – Šiame spektaklyje daug žaidimų, muzikos, dainų, mes turime iš vieno žaidimo pereiti į kitą kaip komanda – mes rizikuojame, kad gali kilti didelis chaosas.“

Tačiau režisierė O.Lapina tikino, kad jai be galo įdomu gilintis į vaikų psichologiją, bandyti suprasti, kaip ir kokią informaciją priima mažieji žiūrovai.

„Vaikų bijoti nereikia, todėl jei vaikai atsiras scenoje – neišsigąsime“, – užtikrino menininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius