Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per „Zenonų“ dalybas Keistuolių teatre žiūrovai išgelbėti nuo apokalipsės

Nelaukdamas „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų, Keistuolių teatras penktadienio vakarą pradėjo švęsti Teatro dieną. Į jau dvyliktą kartą surengtus alternatyvius „Zenonų“ apdovanojimus užklydę žiūrovai pateko į šiuolaikišką Nojaus laivą, kuris daugiau nei tris valandas visus gelbėjo nuo artėjančios pasaulio pabaigos.
Andrius Kulikauskas
Andrius Kulikauskas / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Jau nuo teatro rūbinės visi susirinkusieji buvo kviečiami pašokti apokalipsės akivaizdoje prie „Apocalypticos“ plakato, užsirišti nuo nelaimės saugantį amuletą, sužaisti kauliukus prieš mirtį, pasirūpinti gėlo vandens ir duonos atsargomis ar pasiklausyti Titaniko orkestro, įsprausto pagalbinėse patalpose. Tik pasiruošę ir tinkamai nusiteikę, žiūrovai susėdo pilnutėlėje salėje ir leidosi į muzikinę teatrališką kelionę.

„Sveikiname visus, kurie nusipelnė įlipti į mūsų laivą – jis mus nuplukdys ten, kur, tikėkimės, viskas prasidės iš naujo ir bus kur kas geriau“, – vylėsi vienas renginio vedėjų Jeronimas Gvazdikas Aido Giniočio kūne.

Tomo Lukaio/BLF nuotr./Zenonų apdovanojimų prieigose apaildomi žiūrovai
Tomo Lukšio/BLF nuotr./„Zenonų“ apdovanojimų prieigose apšildomi žiūrovai

Melsdamiesi teatro sielai Zenonui, renginio kūrėjai „Zenono“ tuščiavidurėmis statulėlėmis apdovanojo labiausiai nusipelniusius keistus ir nesuprastus menininkus. Apdovanojimą „Už atsakingą meno plėtrą teatro pasaulyje“ iš teatro judėjimo „No Theatre“ ir burleskos šokėjos Eglijos Vaitkevičės išplėšė kabaretas „Atsakyk už save“, netrukus publikai atlikęs kelias dainas apie meilę.

Nominacijoje „Už vyrų teises būt po vieną drauge“ varžėsi Broliai Aliukai, broliai Lavrinovičiai ir ansamblis „Solo“. Būtent jam ir jį sudarantiems „Atviro teatro“ aktoriams šįkart nusišypsojo laimė.

Drąsų apdovanojimą „Už netradicinės šeimos tradicijų kūrimą“, nukonkuravęs patį Eltoną Johną su gyvenimo draugu ir seseris Petrikytes bei Katunskytes, pelnė šeimyninis ansamblis „Kuly family“ su „genetiniu lyderiu“ Andriumi Kulikausku priešakyje.

Tomo Lukaio/BLF nuotr./`eimyninis ansamblis Kuly family
Tomo Lukšio/BLF nuotr./Šeimyninis ansamblis „Kuly family“

„Už amžinų vertybių propagandą“ apdovanotas šalčiu sustingdęs vokalinis ritualinis ansamblis „Kapų balsai“, siūlęs ilgam neatsisveikinti. Taip pat „Zenonus“ pelnė ir savo pasirodymais žiūrovus linksmino grupė „Kamanių šilelis“, Domantas Razauskas, Butrimonių entuziastų kolektyvas, o paskutiniu „Zenonu“ „Už tarptautinį mitologijos ir kultinių reiškinių sureikšminimą“ apdovanota majų bardų grupė „Kecalkoatlis“, kurią sudarė užsimaskavę intymios vyrų trupės „Erelis“ nariai. Ji muzikine sakme atskleidė kunigaikščio Gedimino, žynio Lizdeikos ir pasibaigusio Majų kalendoriaus sąsajas.

Iškilmingą „Zenonų“ apdovanojimų ceremoniją vainikavo bendras žiūrovų ir aktorių darbas – visi, susirinkę teatro salėje, pagal komandas išlankstė popierinius lėktuvėlius ir, skanduodami Zenono vardą, paleido juos į orą.

„Dabar visi būsite išgelbėti! Eikite į teatrą ir teatras jus apsaugos nuo visų blogybių!“ – stovėdamas po konfeti lietumi ir sveikindamas su Teatro diena ceremoniją užbaigė A.Giniotis ir jau keturių Keistuolių teatro kartų atstovai.

Tomo Lukaio/BLF nuotr./Kostas Smoriginas ir Aidas Giniotis
Tomo Lukšio/BLF nuotr./Kostas Smoriginas ir Aidas Giniotis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius