Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plungėje vaikų teatro šventėje „Šimtakojis“ pasirodys geriausi 8 teatrai

Balandžio 18 d. Plungės kultūros centre vyks pirmasis iš dviejų Lietuvos liaudies kultūros centro organizuojamos vaikų ir jaunimo teatrų apžiūros-šventės „Šimtakojis“ baigiamasis turas. Šventėje Plungėje pasirodys geriausi šalies vaikų teatrai.
Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatras SAULA. Spektaklis KATĖS NAMAI
Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatras SAULA. Spektaklis KATĖS NAMAI / Lietuvos liaudies kultūros centro nuotr.

Trepsėdamas mažomis kojytėmis kelionę po Lietuvos miestus, miestelius ir kaimus tęsia vaikų ir jaunimo teatrų festivalis „Šimtakojis“. Šiais metais festivalyje dalyvavo per 200 vaikų ir jaunimo trupių. Regioninės apžiūros jau vyko Ukmergėje, Gargžduose, Rietave, Kupiškyje, pirmą kartą regioninis turas buvo suorganizuotas ir užsienyje – Seinuose ir Punske, kur apžiūrose dalyvavo net dešimt išeivijos lietuvių vaikų teatrų.

Šį savaitgalį, balandžio 18 d., 11 val. Plungės kultūros centre prasidės vaikų ir jaunimo teatrų apžiūros-šventės „Šimtakojis“ baigiamasis turas, kuriame pasirodys aštuoni geriausi šalies vaikų teatrai: Kuršėnų vaikų ir jaunimo teatras „Ikaras“, Troškūnų teatro studija „Mes“, Skapiškio kultūros namų vaikų ir jaunimo teatras „Ku-Kū“, Plungės rajono savivaldybės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatras „Saula“, Alytaus „Drevinuko“ mokyklos-darželio teatro studija „Drevinukas“, Šiaulių moksleivių namų vaikų ir jaunimo teatro studija „Kompanija šauni“, Sasnavos laisvalaikio salės ir Sasnavos pagrindinės mokyklos pasakos teatras „Jaunuolynas“ ir Seinų lietuvių „Žiburio“ darželio teatro grupė.

„Šimtakojis – didelė vaikų ir jaunimo teatrų šventė, atskleidžianti vaikų teatrų įvairovę, formuojanti jaunųjų teatralų pamatinį požiūrį į scenos meną.Vaikai įtraukiami į kūrybinį procesą, jauni aktoriai mokomi jausti savo personažus, jų gyvenimus“, – pranešime cituojamas festivalio rengėjas, Lietuvos liaudies kultūros centro atstovas, režisierius Ramūnas Abukevičius.

Nori skatinti vaikų teatrus

Balandžio 25–26 d. Marijampolės kultūros centre pasirodys geriausi šalies jaunimo teatrai: Šakių „Varpo“ dramos studija, Pasvalio kultūros centro vaikų ir jaunimo teatras, Raseinių meno mokyklos mokomasis teatras „Svajoklis“, Jonavos rajono savivaldybės teatro jaunimo grupė, Molėtų kultūros centro teatro studija „Remarka“, Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos Talentų klubas, Punsko lietuvių kultūros namų jaunių teatras „Kregždė“ ir Mariampolės dramos teatro jaunimo studija.

Siekdamas skatinti vaikų ir jaunimo teatrų veiklą,  festivalį 2001 m. inicijavo Lietuvos liaudies kultūros centro Teatro poskyris. Apžiūrų metu vaidinami spektakliai gali būti sukurti pagal lietuvių ar užsienio dramaturgiją, pačių dalyvių ar režisieriaus scenarijų, galima prozos ar poezijos kūrinio inscenizacija, etiudų spektaklis.

Spektaklius stebi ir vertina komisija, sudaryta iš mėgėjų meną kuruojančių kultūros ir švietimo darbuotojų, režisierių, teatro pedagogų.

„Šimtakojį 2015“ rengia Lietuvos liaudies kultūros centras kartu su miestų, rajonų savivaldybių kultūros, kultūros ir švietimo skyriais, kultūros centrais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius