Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po rinkimų karštligės – atokvėpis teatre

Praūžus rinkimų karštinei, „Domino“ teatras pakvietė būrį politikų į komiško spektaklio „Langas į parlamentą“ premjerą.
Artūras Paulauskas su žmona Jolanta spektaklio „Langas į parlamentą“ premjeroje
Artūras Paulauskas su žmona Jolanta spektaklio „Langas į parlamentą“ premjeroje / Martyno Siruso nuotr.

Adolfo Večerskio režisuotos detektyvinės komedijos pažiūrėti trečiadienio vakarą į teatrą su antromis pusėmis atvyko Artūras Paulauskas, Andrius Mazuronis, Petras Auštrevičius, Algirdas Sysas, Jurgis Razma, Birutė Vėsaitė. 

Po spektaklio politikai negailėjo pagyrų aktoriams, pačiai pjesei bei jos išpildymui scenoje, tačiau vienbalsiai tikino, kad tokių komiškų situacijų jų darbo aplinkoje tikrai nebūna.

Tuo tarpu, keliomis dienomis anksčiau premjerą stebėjęs kadenciją baigiantis Seimo narys Jonas Jagminas buvo kur kas atviresnis. Anot jo, nors ir per juoką, tačiau spektaklyje yra pakankamai daug tiesios pasakyta apie politikų gyvenimą.

„Šį spektaklį būtinai reiktų pamatyti naujos kadencijos Seimui ir jį reikėtų parodyti tuoj pat po naujo Parlamento priesaikos“, – tuomet sakė J.Jagminas.

Trečiadienio vakarą scenoje vyko itin daug absurdiškų situacijų, kuomet konservatorių ministru virtęs aktorius Evaldas Jaras bandė nuslėpti savo paklydimus su opozicijos sekretore, jo žmonai manant, kad vyras dirba šaliai. Viskas dar labiau susivelia, kuomet paaiškėja, kad neištikimos sekretorės vyras nusamdo seklį, jis ir tampa bene svarbiausia figūra viso spektaklio metu. 

„Jei mūsų rinkėjai sužinotų visą tiesą apie konservatorius, ko gero, visi emigruotų į Afriką, o mes “dirbtume„ kalėjime“, – aiškino savo meilužei, opozicijos sekretorei, Anglijos parlamento konservatorių ministrą įkūnijęs Evaldas Jaras.

Spektaklio pabaigoje, viešbučio valdytojas, kurį įkūnijo Saulius Siparis, išdidžiai praneša, kad „grupė draugų“ pavedė jam suformuoti naują ministrų kabinetą ir pasveikino tapus premjeru. Naujasis konservatorių premjeras pažėrė pažadų tautai, kurie labai panašūs į realių politikų priešrinkiminius lozungus ir nuo kurių sausakimša „Domino“ teatro salė dar ilgai leipo juokais.

Spektaklyje vaidmenis kuria tiek jau žiūrovų pamėgti aktoriai: Jokūbas Bareikis, Saulius Siparis, Andrius Bialobžeskis, Evaldas Jaras, Mindaugas Jusčius, Vaida Genytė, tiek naujai prie „Domino“ komandos prisijungę, tačiau ne mažiau žinomi ir žiūrovų mylimi: Sandra Daukšaitė, Mantas Stonkus, Redita Dominaitytė, Šarūnas Banevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius