-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prasideda Teatro dienai skirta iniciatyva „Kviečiu tave į teatrą“ – įsigykite du bilietus už vieno kainą

Pirmadienį prasideda tradicinė visą savaitę truksianti Tarptautinei teatro dienai skirta iniciatyva „Kviečiu tave į teatrą“. Trečią kartą teatro ir klasikinės muzikos gido www.teatrai.lt rengiama iniciatyva Lietuvos žiūrovams suteiks unikalią galimybę išvysti norimus spektaklius išskirtinėmis sąlygomis. Iniciatyva „Kviečiu tave į teatrą“ tęsis iki kovo 31 d.
 Spektaklio „Primadonos“ akimirka
Teatras / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Šiemet prie teatro savaitės akcijos prisijungė 11 organizatorių, į kurių spektaklius visą savaitę bus galima įsigyti 2 bilietus už 1 bilieto kainą. Iniciatyvos „Kviečiu tave į teatrą“ dalyvaujančių spektaklių sąraše – 59 spektakliai, rodomi nuo kovo pabaigos iki gegužės pabaigos Vilniuje ir Kaune. Bilietus į visus iniciatyvoje dalyvaujančius spektaklius galima įsigyti internetu arba „Tiketos“ kasose.

„Tradicine tapusi iniciatyva kasmet sulaukia vis didesnio teatro mylėtojų dėmesio. Pastariesiems – tai puiki galimybė ne tik patiems apsilankyti populiariausiuose ir naujausiuose spektakliuose, bet ir pakviesti juos drauge pažiūrėti artimiausius ir mylimiausius žmones,“ – sako Teatrai.lt projekto vadovas Juras Vėželis.

Akcijos „Kviečiu tave į teatrą“ tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į teatrus, jų rodomus spektaklius ir sudaryti palankias sąlygas spektaklius pamatyti teatro mėgėjams bei paskatinti teatro duris praverti spektaklius rečiau lankančią publiką. Tiesa, norintieji išskirtinėmis sąlygomis įsigyti bilietų į populiariausius spektaklius, turėtų paskubėti, kadangi dalis šiemet prie iniciatyvos prisijungusių teatrų į atskirus spektaklius akcijos sąlygomis parduos ribotą kiekį bilietų.

„Kaip ir ankstesniais metais, iniciatyvos repertuare puikuojasi spektakliai skirtingam skoniui ir skirtingai auditorijai. Džiaugiamės, jog šiemet prie mūsų iniciatyvos prisijungė ir dalis naujų teatrų, o akcijos „senbuviai“ siūlo nemažai ankstesniais metais akcijoje nedalyvavusių spektaklių. Šiemet pirmą kartą iniciatyvos istorijoje dalyvaus valstybiniai teatrai – Lietuvos rusų dramos teatras, Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Nacionalinis Kauno dramos teatras“, – teigia J. Vėželis. 

Šiemet teatro mėgėjai bus kviečiami rinktis tiek iš tokių kultinių spektaklių kaip Oskaro Koršunovo teatro (OKT) „Romeo ir Džuljeta“, „Vasarvydžio nakties sapnas“, „Ugnies veidas“; Cezario Graužinio vadovaujamos „Cezario grupės“ „Nutolę toliai“, „Drąsi šalis“, „Arabiška naktis“, „Viskas arba nieko“; „Menų spaustuvės“ šokio spektaklis „Salamandros sapnas. Paveikslas“; „Atviro rato“ „Antigonė (ne mitas)“; „Idioteatro“ „Ša, kalba mamos!“, Gyčio Ivanausko teatro „Tango Salon“; Nacionalinio Kauno dramos teatro „Skėriai“, tiek naujesnių darbų, pavyzdžiui, OKT „Miranda“; „Menų spaustuvės“ jaunimui skirtos „Ribos“; „Atviro rato“ „Ofelijos“, „Brangioji mokytoja“, „Lietaus žemė“; G. Ivanausko teatro „Marko (Kavolių kabaretas)“, Klaipėdos jaunimo teatro „Paukštyno bendrabutis“, teatro studijos „Theaomai“ „Theaomai“: Ivanovas.“; Nacionalinio Kauno dramos teatro „Akmenų pelenai“.

Pirmą kartą prie iniciatyvos prisijungęs Lietuvos rusų dramos teatras pakvies į tokius spektaklius kaip: A. Čechovo pokšto motyvais paremta „Meška“ (lietuvių k.), pagal A. Čechovo apsakymus režisuotas „Pas pažįstamus...“ (su lietuviškais titrais), W. Shakespeare'o uždraustos meilės istoriją atgaivinantis premjerinis judesio spektaklis „Romeo ir Džiuljeta“, pagal Žemaitės pjesę pastatyta premjera „Trys mylinčios“ ir Annos Krogerus „Iš meilės man“.

Lietuvos nacionalinis dramos teatras išskirtinėmis sąlygomis siūlo aplankyti premjerinius spektaklius „Lilijomas“, „Medžioklės scenos“ ir „Laiškai į niekur“, dar visai neseniai pristatytus, bet jau pamėgtus „Hamletas mirė. Gravitacijos nėra“, „Chaosas“, „Akmuo“, „Fundamentalistai“, „10 dialogų apie meilę“ ir legendinius „Duburys“, „Meistras ir Margarita“, „Muzika 2“, „Stepančikovo dvaras“, „Nuolankioji“, „Saulėtos dienos“, „Kontrabosas“.

Nuvilti nebus ir mažieji žiūrovai. Specialiai dėl jų repertuare atsirado vos praeitų metų pabaigoje visuomenei pristatytas „Cezario grupės“ spektaklis vaikams – teatrinė veiksmo komedija apie šių laikų herojus „Superagentas 000“ ir „Menų spaustuvės“ kūrinys „Tėčio pasaka“.

Praėjusiais metais į akcijoje „Pakviesk mane į teatrą“ dalyvavusius 55 spektaklius žiūrovai įsigijo daugiau nei 4500 bilietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius