Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prasidėjo Alytaus komedijų festivalis

Į Alytaus miesto teatrą atkeliavo dvi savaites truksiantis lietuviškų teatrų komedijų festivalis. Žiūrovai kviečiami į spektaklius, dramaturgų kūrybines dirbtuves, geriausių pjesių skaitymus. O ši naktis – išskirtinė: iki sekmadienio ryto galima praleisti teatro erdvėse, žiūrėti alternatyvaus teatro spektaklius, pasiklausyti koncertų, apsilankyti kine.
Alytus
Alytus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Alytaus miesto teatro scenoje premjera – Gyčio Padegimo „Filadelfija, aš atvykstu“, pagal Briano Frielo pjesę. Šiuo spektakliu prasidėjo šeštasis lietuviškų teatrų komedijų festivalis. Pasak režisieriaus, tai be moralizavimo, su gera humoro doze pastatyta pjesė apie emigraciją.

„Nagrinėja ne socialines, politines, o sakyčiau žmogiškąsias emigracijos, žmonių išsiskyrimo šaknis. Gyvenimas yra toks, kad tas dabar juokas pro ašaras, daugiau tragikomiškas. Čia pat verkiam, čia pat ginčijamės, čia pat juokiamės, viskas viename, to gryno žanro kaip ir nelieka, viskas susiplaka kaip ir gyvenime, taip ir scenoje“, – sakė G.Padegimas.

Per dvi savaites žiūrovai išvys 15 nacionalinių ir kitų teatrų spektaklių. Pusė jų – nauji pastatymai.

Pasak festivalio meno vadovo Ervino Koršunovo, teatrų scenose klasikinės komedijos pastatymų mažėja, atrenkant juos festivaliui, ieškota jaunų režisierių darbų, kurie sėkmingai konkuruoja su žinomais kūrėjais.

„Kadangi šis laikmetis, kaip sako klasikai, kad istorija kartojasi vieną kartą kaip drama, o kitą kartą kaip komedija, tai aš manau, kad šis festivalis dėkingas ta prasme, kad iš tos tradicinės komedijos virsta į šiuolaikinę modernią komediją“, – pasakojo E.Koršunovas.

Su patekėjusiu mėnuliu šeštadienio vakarą prasidėjo naktis teatre. Iki septintos ryto žiūrovai kviečiami į kūrybines dirbtuves, sceninio grimo buduarą, teatro kritikų pusryčius.

„Teatriniame gyvenime bendras dalyvavimas, kuomet išsitrina tarp atlikėjo ir žiūrovo takoskyra, yra ko gero dabar tokia tendencija, ir būtent jaunimui toks formatas yra artimesnis“, – sakė Alytaus miesto teatro direktorė Inesa Pilvelytė.

Komedijų festivalio uždarymas – lapkričio 19 d. Bus apdovanojami geriausi aktoriai, režisierius ir spektaklis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius