-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš didžiąją premjerą – Cezario Graužinio spektaklių retrospektyva

Iki ilgai lauktos režisieriaus Cezario Graužinio premjeros „Ir vėl viskas bus gerai“ pagal Jeano Giraudoux pjesę Lietuvos nacionaliniame dramos teatre likus vos mėnesiui, „cezario grupės“ aktoriai paniro į intensyvų kūrybinį procesą. Paskutinėmis sausio dienomis žiūrovai turi paskutinę progą pamatyti Cezario Graužinio spektaklių retrospektyvą prieš pertrauką iki premjeros.
Cezario grupės spektaklis „Lai Lai Lai"
Cezario grupės spektaklis „Lai Lai Lai" / D.Matvejev nuotr.

Režisierius Cezaris Graužinis ir teatro „cezario grupės“ aktoriai kartu su Lietuvos nacionalinio teatro kolektyvu ruošiasi išleisti premjerą „Ir vėl viskas bus gerai“. Režisierius teigia, „kad teatras turi būti įvairus ir visoks, išskyrus nuobodų. Visgi balsuoju už teatrą, kalbantį apie žmogaus sielą, ieškančią grožio“. Tad specialiai iš Graikijos kurti šio spektaklio grįžęs režisierius ruošia ypatingą reginį Vilniaus teatro publikai. Premjera – vasario 24 d.

Intensyvios repeticijos reikalauja daug kūrybinės energijos ir laiko, tad teatras „cezario grupė“ kviečia savo žiūrovus į geriausius ir daugiausiai dėmesio sulaukusius režisieriaus Cezario Graužinio spektaklius. Teatro „cezario grupės“ repertuare surinktas įvairaus žanro ir spalvų spektaklių derinys, kuris pasiekia skirtingus žiūrovus, tačiau juos vienija unikalus ir subtilus režisieriaus Cezario Graužinio „vaizduotės“ teatro principas.

Šiltas ir jaukus poezijos spektaklis „Nutolę toliai“ pagal Pauliaus Širvio eiles kviečia pabėgti nuo žiemiškos tamsos, jis šildo kaip kvapnios arbatos puodelis. Patiems mažiausiems – lietuviškos mitologijos pradžiamokslis „LAI LAI LAI“, žaismingai supažindinantis su mūsų mitologijos personažais. Pagal Cezario Graužinio pjeses sukurti spektakliai „Viskas arba nieko“ ir „Drąsi šalis“ labiausiai publikos pamėgti spektakliai. „Viskas arba nieko“ skirtas žiūrovams, kurie nori šiek tiek iškristi iš konteksto, pailsėti nuo kasdienybės inercijos.

„Kitaip tariant, kad žiūrovui „nuneštų stogą“. Į spektaklį ateina vis daugiau jaunų žmonių, pasirengusių tai patirti“, – teigia režisierius.

Spektaklis „Drąsi šalis“ užduoda klausimus apie tai, ką reiškia gyventi šiuolaikinėje XXI amžiaus Lietuvoje ir kokia mūsų Lietuva turėtų būti. Tai spektaklis apie lietuvišką tapatybę ir gyvenimo džiaugsmą.

Sausio 26 d.  19 val. Cezaris Graužinis „Viskas arba nieko“ . Vilnius, Menų spaustuvė
Sausio 27 d. 19 val. Cezaris Graužinis „Drąsi šalis“ apie lietuvišką tapatybę ir gyvenimo džiaugsmą. Vilnius, Menų spaustuvė
Sausio 29 d. 12 val. „LAI LAI LAI“ Lietuviškos mitologijos pradžiamokslis vaikams nuo 1 iki 9 metų. Vilnius, Menų spaustuvė
Sausio 31 d. 19 val. „Nutolę toliai“ pagal Pauliaus Širvio poeziją. Vilnius, Lietuvos nacionalinis dramos teatras (Mažoji salė)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius