Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rankų šešėlių teatro stebuklai – kalėdinėje premjeroje: tai daug daugiau nei Kalėdos

Kalėdoms – kalėdinė premjera. Kaip sako rankų šešėlių teatro „Budrugana Lietuva“ kūrėjai, šiame kalėdiniame spektaklyje slypi daug daugiau nei vien Kalėdos.
„Budrugana Lietuva“ premjera „Vieni stebuklai!“
„Budrugana Lietuva“ premjera „Vieni stebuklai!“ / Vilmos Paulikaitės-Gorelovienės nuotr.

Rankų šešėlių teatras „Budrugana Lietuva“ gražiausias žiemos šventes pasitinka, kviesdami 5–12 metų žiūrovus į naujausią, kalėdinį spektaklį visai šeimai „Vieni stebuklai!“ (rež. Miglė Remeikaitė).

Spektaklio premjera įvyko gruodžio 9–10 dienomis naujai įsikūrusiose meno erdvėse „Vileišio18“.

Dar viena galimybė patirti stebuklų laukia ir prieš pat Kalėdas – gruodžio 23 d. 14:00 val. meno erdvėse „Vileišio18“.


Kaip sako šio kalėdinio spektaklio kūrėjai, „Vieni stebuklai!“ – tai jaudinantis, nuoširdus, o kartu ir labai žaismingas bei interaktyvus spektaklis apie stebuklingą emocijų pasaulį, jų pažinimą, priėmimą ir gražiausių žiemos švenčių – Kalėdų – laukimą.

Spektaklio metu aktorės Eglė Agota Matulytė ir Giedrė Kederytė-Kriščiūnė, padedamos rankų šešėlių teatro, dainų, muzikos ir judesio, kviečia visus žiūrovus pasinerti į magišką nuotykį – „Džiaugsmo planetos“ paiešką.

Jos sako – šiame kalėdiniame spektaklyje slypi daug daugiau nei Kalėdos.

Spektaklio kūrybinė komanda, ne vienerius metus brandino mintį sukurti jaukų, nuoširdų ir jautrų spektaklį, kuris kvepėtų Kalėdų šventėmis, tačiau nebūtų tik apie pačias šventes, dovanas ir Kalėdų senelio sutikimą.

Vilmos Paulikaitės-Gorelovienės nuotr./„Budrugana Lietuva“ premjera „Vieni stebuklai!“
Vilmos Paulikaitės-Gorelovienės nuotr./„Budrugana Lietuva“ premjera „Vieni stebuklai!“

Šiuolaikiniams vaikams apie Kalėdų šventes svarbu kalbėti primenant, kad didžiausios dovanos yra tos, kurių po Kalėdų eglute nepadėsi.

Režisierė Miglė Remeikaitė, kartu su aktorėmis Egle Agota Matulyte ir Giedre Kederyte-Kriščiūne nutarė „nerti giliau“ ir spektaklio metu kalbėti apie pagrindines vertybes: tarpusavio santykius, draugystę, meilę, pagalbą, atjautą.

Spektaklio kūrėjos tiki, jog šiuolaikiniams vaikams apie Kalėdų šventes svarbu kalbėti primenant, kad didžiausios dovanos yra tos, kurių po Kalėdų eglute nepadėsi, tačiau tikrai atrasi santykiuose su artimiausiais.


Vilmos Paulikaitės-Gorelovienės nuotr./„Budrugana Lietuva“ premjera „Vieni stebuklai!“
Vilmos Paulikaitės-Gorelovienės nuotr./„Budrugana Lietuva“ premjera „Vieni stebuklai!“

Pagrindinė tema – emocijų pažinimas

Spektaklio pagrindinės herojės leidžiasi ieškoti „Džiaugsmo planetos“, o kelionės metu susidurdamos su įvairiausiais iššūkiais padeda viena kitai prisijaukinti giliai nuo visų slepiamas, seniai užslopintas emocijas.

Tik pripažinus, prisijaukinus ir susidraugavus su emocijomis, kurios joms trukdė keliauti, spektaklio herojės sėkmingai pasiekia „Džiaugsmo planetą“ ir pagaliau gali į širdis įsileisti Kalėdų dvasią.

Spektaklio režisierė M.Remeikaitė sako: ,,Mūsų kūrybinio proceso tikslas buvo sukurti emocijoms šešėlinius personažus ir taip vaikus supažindinti su skirtingomis emocijomis. Juk yra sakoma, bijome to, ko nežinome.

Tad spektaklio metu, emocijoms sukuriant aiškų pavidalą – norime vaikus supažindinti su skirtingomis emocijomis ir kartu įgalinti juos – nebijoti, nesigėdyti, o priešingai, norime padrąsinti apie jas kalbėti.“ 


Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius