-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos „Auksinė kaukė“ – Eimunto Nekrošiaus „Borisui Godunovui“

Balandžio 16 d. Maskvos muzikiniame K.Stanislavskio ir V.Nemirovičiaus-Dančenkos teatre buvo išdalintos svarbiausios Rusijos teatro premijos „Auksinės kaukės“. Vieną jų gavo ir Eimunto Nekrošiaus Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre sukurtas spektaklis pagal A.Puškino istorinę dramą „Borisas Godunovas“.
I.Gordinas įteikia „Auksinės kaukės“ prizą T.Čižui
I.Gordinas įteikia „Auksinės kaukės“ prizą T.Čižui / Asmeninio archyvo nuotr.

Festivalio žiuri ir premijos vertinimo ekspertų taryba skirstė apdovanojimus 34 nominacijose ir 3 specialiųjų prizų kategorijose.

Pirmą kartą per 20-ties metų „Auksinės kaukės“ istoriją išskirtinis prizas už geriausią užsienio spektaklį parodytą Rusijoje šiemet skirtas dviem spektakliams. Susumavus slapto ekspertų komisijos balsavimo rezultatus jie surinko vienodą balų skaičių. Taigi rusų kritikai ir teatralai geriausiais pripažino Eimunto Nekrošiaus Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre sukurtą spektaklį pagal A.Puškino istorinę dramą „Borisas Godunovas“ ir režisieriaus Heiner Goebbels spektaklį „Kai kalnas pakeitė savo rūbą“ sukurtą Vokietijos festivaliui „RuhrTrienale“ drauge su Slovėnijos vokaliniu teatru „Carmina Slovenica“. H.Goebbels yra žinomas ir Lietuvos teatro gerbėjams – Vilniuje buvo vaidinami jo spektakliai „Eraritjaritjaka“ ir „Max Black arba 62 būdai pasiremti galvą ranka“.

Rusijoje spektaklis buvo parodytas 2015 metų rudenį „Baltijskij Dom“ festivalyje Sankt Peterburge ir festivalyje „Stanislavskio sezonai“ Maskvoje.

Įdomu ir tai, kad šiuolaikinio teatro žinovai atkreipė dėmesį į lietuviškąją rusų klasikinės dramos inscenizaciją, nors praėjusiame sezone Maskvoje savo „Boriso Godunovo“ versijas pristatė tokie madingi režisieriai, kaip K.Bogomolovas „Lenkom“ teatre ir P.Štainas teatre „Et Cetera“.

„Auksinės Kaukės“ prizą E.Nekrošiaus asistentui Taurui Čižui įteikė garsus aktorius Igoris Gordinas, pripažinęs, kad jam tai yra didelė garbė, nes jis dirbo režisieriaus spektakliuose „Vyšnių Sodas“ ir „Kaligulą“ sukurtuose Maskvoje.

Vilniečiai „Borisą Godunovą“ Nacionalinio teatro scenoje šį sezoną dar gali išvysti gegužės 26 ir Birželio 16 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius