-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seniausiam Lietuvos teatrui sukanka 91-eri

Be žiūrovų teatras negali egzistuoti. Šią paprastą, bet turbūt dažnai pamirštamą tiesą sau ir kitiems nusprendė priminti Kauno valstybinis dramos teatras savo 91-ojo gimtadienio proga. Ne todėl, kad jam trūktų žiūrovų dėmesio. Todėl, kad teatralus kasdienė rutina dažnai priverčia užmiršti tai, dėl ko dirbama, kuriama, siekiama.
Spektaklio pristatymas
Spektaklio pristatymas / Remio Ščerbausko nuotr.
Temos: 2 Teatras Kaunas

Kaip ir kasmet gruodžio 19 dieną teatras švenčia savo gimtadienį, kuris skaičiuojamas nuo pirmosios profesionalaus valstybės teatro premjeros – Hermano Sudermanno „Joninių“ 1920 m. Šio teatro istoriją kūrė pasaulinės teatro asmenybės ir visų laikų Lietuvos teatro elitas, kuris siekė teatro menu perteikti kultūrinę išmintį, atskleisti giliausias, kasdienybėje nepasiekiamas sielos kerteles, palaikyti žmones dvasiškai sunkiu laikotarpiu.

Būti reikalingu žiūrovams teatrui rūpi ne tik dėl jų nuperkamų bilietų. Be kultūringo, nuoširdaus, gyvai reaguojančio, išprususio žiūrovo teatras merdi, aktoriai vaidina į tuštumą salėje, kūryba praranda prasmę. Nuolat palaikyti žiūrovų dėmesį aukščiausios kokybės spektakliais – be galo sudėtinga užduotis. Tačiau Kauno valstybinį dramos teatrą sunkiausiais laikotarpiais visada paremdavo jo paties istorija, gyvasis jo paveldas, įsigėręs pastato sienose, gyvų teatro veteranų pasakojimuose, išlaikytose tradicijose.

Pernai savo 90-mečio proga išleidęs spalvingą ir paslapčių kupiną savo istorijos knygą, Kauno valstybinis dramos teatras šiemet nori sau padovanoti pačią brangiausią dovaną – žiūrovus, o pastariesiems – didžiulį palengvinimą ir papildomą paskatą dar ir dar kartą paragauti teatro. Visą gimtadienio dieną – gruodžio 19-ąją – teatro ir „Tiketos“ kasose bei internete sausio mėnesio spektaklių bilietai bus platinami 40 proc. pigiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius