Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sirenos 2019“: rašytoja Vaiva Grainytė – apie mūsų planetos „NE“ ir tai, kas neparašyta

Mūsų planeta sako „ne“ cunamiais, gaisrais ir stichinėmis nelaimėmis, – sako poetė, dramaturgė ir Venecijos meno bienalės laureatė Vaiva Grainytė, gegužę apdovanota prestižiniu „Auksiniu liūtu“ už operą-performansą „Saulė ir jūra (Marina)“ (kūrinio bendraautorės L.Lapelytė ir R.Barzdžiukaitė).
Vaiva Grainytė
Vaiva Grainytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vaiva pradėjo pokalbį su „Sirenomis“ specialiai šių metų temai „Ryšio klaida“ skirtame vaizdo pasakojimų cikle, kuriame žinomi meno ir mokslo žmonės dalinsis mintimis, ką ir kodėl jie laiko „tiesa“ arba „klaida“.

VIDEO: #TiesaKlaida Rašytoja Vaiva Grainytė: apie mūsų planetos „NE” ir tai, kas neparašyta #Sirenos2019

„Sirenų“ vaizdo pasakojimų kamera: Alvita Daukantaitė. Muzika: Kabloonak „Hefty Eyes“.

„Tiesa/Klaida“ – tai iš gerų paskatų „Sirenų“ kuriamas manipuliatyvus vaizdo pokalbis, kuriame kalbės rašytojai, teatro režisieriai, aktoriai, scenografai, filosofai, kompozitoriai, muzikos atlikėjai, iliustratoriai. Jie komentuos kasdienybę, ryšius tarp skirtingų kartų, mokytojų ir mokinių, taip pat aptars socialinių tinklų įtaką, šiandienos teatrą ir tai, kas vyksta greta scenos. Kiekvienas pokalbis yra žaidimas, kuriantis naujas prasmes, apie kurias „Sirenos“ nori kalbėti, diskutuoti.

Festivalio vaizdo pasakojimų temos vienaip ar kitaip atsispindės tarptautinėje ir lietuviškoje spektaklių programoje. Teatro festivalis „Sirenos“ vyks rugsėjo 25-spalio 13 dienomis, festivalio užsienio programa jau paskelbta – ją galima rasti festivalio svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius