-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sirenų“ atgarsiai Vilniuje: prasidėjo „Remote Vilnius“ repeticijos

Vilniuje jau pamažu girdisi pirmieji tarptautinio teatro festivalio „Sirenų“ akordai: šią savaitę prasidėjo netradicinio pobūdžio teatrinio veiksmo „Remote Vilnius“, režisuoto vokiečių trupės „Rimini Protokoll“, repeticijos.
Festivalis „Sirenos”
Festivalis „Sirenos” / „Sirenos” festivalio organizatorių nuotr.

Praėjusį rudenį specialiai Vilniui sukurto interaktyvaus spektaklio seansai susilaukė stulbinančio žiūrovų susidomėjimo. Dėl to, kad vieną spektaklį patirti gali ribotas kiekis žmonių, ne visiems pavyko susidurti su renginio teikiamomis patirtimis. Festivalio organizatoriai, nespėjusiems pamatyti spektaklio rudenį, suteikia išskirtinę galimybę susipažinti su pavasarėjančios sostinės veidu, pamatytu vokiečių eksperimentatorių.

Anot „Remote Vilnius“ projekto koordinatoriaus Rimanto Ribačiausko, pavasarinis renginio veiksmas, scenarijumi nepakitęs nuo rudeninio varianto, vis tik bus kažkiek kitoks: „Visų pirma, šis pasirodymas yra ypatingai priklausomas nuo dalyviais tampančių žiūrovų. Kiekvienąkart spektaklis skiriasi, nes į jį susirenka vis kitokie žmonės, formuojantys jo branduolį. Taip pat – net patys nesitikėjome, kaip stipriai pasikeis spektaklio „veidas“, veiksmui vykstant kitu metų laiku, pavasarį ir vasarą, kai miestas daug gyvesnis ir linksmesnis nei rudenį“.

„Rimini Protokoll“ kūryba vadinama dokumentiniu teatru. Savo darbuose vokiečių kūrėjai atsisako profesionalių aktorių, pakeisdami juos žmonėmis, tiesiogiai susijusiais su pasakojamomis istorijomis. Kolektyvas ne kartą buvo apdovanotas prestižiniais apdovanojimais – Naujos Europos teatro realybės prizu (2008), Venecijos bienalės Sidabriniu liūtu (2011) ir daugeliu kitų. Po specialiai Vilniui sukurto „Remote X“ projekto, vokiečių teatro dokumentininkai miesto istorijas kūrė Niujorkui, Talinui, Milanui ir Maskvai.

„Remote Vilnius“, koprodiusuotas Lietuvos nacionalinio dramos teatro bei Goethe‘s instituto, bus rodomas kasdien gegužės 14 – birželio 28 dienomis. Susidomėję galimybe iš naujo pažinti Vilnių ir kitomis akimis pamatyti save bei aplinkinius yra kviečiami nedelsti: bilietų kiekis – ribotas. Bilietus platina Tiketa. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius